自由講場

跳至

首頁

尾頁

別墅

小心迷暈黨

Just got the following warning message from a friend, please read and be careful

請各位轉寄出去,好讓各人提防

事發位置大概在尖沙咀加連威老道的bossini附近,突然有一個年約? 35~40? 歲 的女人,外表實在不像壞人(啊呀!!?不要再以貌取人),髮型- "running" 長及至 膊頭,她捉住我的左手對我說:『小姐你係咪著中碼衫架..... 冇野架..... 我問? 咋..... 你係咪做model 架。』

不知不覺我巳開始感到暈眩,我撇開她的手,用最快速的步伐向前行?(講真我的 手腳行動巳開始感到遲緩發軟)?,但我看不見有煙的物體,很厲害,她只是對我說話,30秒也沒有呀!!!!

我知道我巳快撐不下去了,於是我入了中華電力坐下,我休息約10分鐘後,看見 前面有間?7-11 便行過去(我巳觀察了有沒有可疑人物才離開,其實根本沒可能發
現他們呀),我一心想著買白花油令自己?
醒過來,我付錢後企在bar??搽油的(我隔離一直企著一個女人,不是之前那個),我本想離開(我亦看見那女人巳走),我未出門口(因為,我大嫂剛剛call我叫在 7-11等她),我再返回bar? 那女人突然返回) 她向我說話,我知道他們(迷暈黨)定 不會放過我,於是我出去那些人多的店舖? (心裡希望大嫂快來呀),我不停穿梭那些人多的店舖,最後大嫂來了.........。

我並沒有財物損失,但請各位人事轉寄出去,好讓各人事提防(尤其女性)!!!!!!!!!!!

各位好心人事,請不要立亂同陌生人說話呀!!!!!!!

請各位轉寄出去,好讓各人提防

我相信係真嫁!因為今個星期三晚,我o係銅鑼灣都試過類似情況,行經 Timesquare附近,有個女人行過我身邊用手摸o左我膊頭一下叫停我,好慢o甘同我 講:『Miss... 唔該...Miss...我想講...』

我都聽唔清楚佢講咩,只係突然覺得唔多舒服同頭暈,我無理佢諗住繼續行,但佢仲貼埋o黎想再講o野,o個時感覺怪怪地o甘,好似聽極都聽唔清楚佢講咩,佢有 想扶住我嫁,但一見我朋友行過o黎佢就慢慢o甘行開. 雖然我冇手軟腳軟,但就好頭暈同埋對耳仔好似塞o左o甘,o個種唔舒服同頭暈要直到我坐低抖o左成廿分鐘先散.

原本我仲以為係自己唔舒服先頭暈,但睇完下面個email之後就覺得可能同o個個女人有關.

所以無論男女,大家出街真係要萬分小心!

各位朋友請注意!!!!!!!!!!
小心!!!! 小心!!!!

如果唔係自己親身感受過都唔知原來迷暈黨咁厲害。

子爵府

Re: 小心迷暈黨

子爵府

[size=medium]Thank you~

侯爵府

2019勳章

拍吓都迷暈到

侯爵府

畀面勳章

侯爵府

畀面勳章

侯爵府

畀面勳章

THANK YOU! 如果自己帶住個仔去街遇到呢D 人都幾驚, 個仔點算....

大宅

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

我幾年前都試過在尖沙咀加連威老道,突然有個女人問我:『小姐你係咪著中碼衫架..... 。』好彩我無應佢,所以佢都無機會講下一句對白我都走了啦。

大宅

尖沙咀呢件係真人真事 , 因為個女仔係我朋友 , 其實佢有成 5'8 身高 , D迷暈黨都可以向佢落手 , 可想然知佢地幾狼 , 不過呢件事係上年年頭發生 , 之後佢 e-mail 比我地所有朋友再傳出去 , 估不到係呢到見返 ! 所以單身女仔去街 , 就算日光日白 , 大街大行 , 都要小心D!

伯爵府

2019勳章 開心吸收勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 陪月勳章 BK Milk勳章

thanks

伯爵府

2019勳章 開心吸收勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 陪月勳章 BK Milk勳章

lalacat 寫道:
我幾年前都試過在尖沙咀加連威老道,突然有個女人問我:『小姐你係咪著中碼衫架..... 。』好彩我無應佢,所以佢都無機會講下一句對白我都走了啦。

我幾年前都試過在尖沙咀九龍公園對出行人路 , 突然有個女人問我:『小姐你係咪著中碼衫架..... 。』
我無應佢 , 但佢係咁捉住我 ;
後來見到迎面有警察 , 個女人已經不知所蹤 , 沒入人海 .

男爵府

看完心好寒!
但我有一點提意,如像這位小姐入了中電,及七十一、知到自己有危險,不要常試去買白花油或再四處跑;這樣會更危險,女人會看準機會下手,又或者在馬路上發生意外。

應該找職員幫忙,說出發生甚麼事,就算當時口齒不清,他們肯定知你不舒服,出手幫你的,女人也知難而退,不會再跟。

大宅

我N年前都試過係銅鑼灣x光附近,又係有個女人問我:'小姐你係咪著中碼衫架',
我話:'唔係',佢還捉住我手唔放,
我好大聲講:'行開D啦',佢放手都放唔切.
好討厭.

公爵府

好媽媽勳章

thanks!

別墅

我朋友都有試過,但事發在銅鑼灣sogo,當日我約左佢,佢遲遲末到,我打比佢,佢話傾緊份兼職,之後見到佢,問傾什麼兼職呀?佢又係說有一個年約? 40~45? 歲 的女人,有口音似大陸人,她捉住我朋友的手對她說:『小姐你係咪著中碼衫架..... 冇野架..... 我問下咋..... 你著得好靚,你係咪15吋膊?我公司想找15吋膊相貌好的女性做真人試衫,禁我朋友就on居居跟佢上去佢office度身,之後有個經理女人,似香港人,話我朋友好啱,跟住又話兼職只要試衫,每個鐘計錢比我朋友,但因有時要試婚紗,所以要set頭化裝,要叫化裝師同佢化裝,所以要佢自己比番化裝錢,又叫我朋友幚襯佢樓下間美容公司,又話好抵,但我朋友禁啱做化裝師的,禁個經理女人,就為有用set頭講,但我friend做得化裝師又點會唔識人set頭呢,最後經理女人好無奈之下為有放人la,禁我friend好彩呢次無乜事咋...但大家都要小心d呢..

男爵府

我係銅鑼灣sogo附近同尖沙咀加連威老道都試過有過女人問我著咩size衫, 銅鑼灣試過好多次, 因為我係附近返工, 我認得係同一個女人, 但當然個女人就唔認得我, 次次我都大聲喝佢:好放手啦, 佢就放手, 因為佢都唔想嘈到人人黎睇

水晶宮

畀面勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

yes cwb好多呢d人..tst park lane都有
我試過直頭比d女人拉住, 我好大聲叫佢放手sin 甩到身

男爵府

嘩! 我都試過俾d女人問過...不過我當然係無啋佢啦!
但估唔到已經演變到去迷暈黨度
真係要小心, 而家連幫人都要睇真真 ?-( ?-( :tongue:

洋房

此故事由2004年一字不漏在網絡流傳,但都未見到新聞有報導;如果真係有迷暈黨都搵個帶金o勞去迷la,係o米?

咪咁傻啦
:-P

大宅

呢件事係我朋友真人真事 , 佢當時入到中電休息時D職員都問佢發生乜事 , 我朋友就同佢地講番件事 , D職員知道後就同佢講 ''呢到成日發生呢D事佢唔係第一個 , 就算報警都冇用 , 警察只係同佢備案 ! '' 所以我朋友就冇報警 !
點都好啦 ! 大家小心D啦 !

首頁

尾頁

跳至