母乳餵哺

跳至

首頁

尾頁

大宅

6個月大,唔識用奶瓶,唔識用啜啜杯,還有什麽學習杯可以試?

6.5個月大,開始食糊仔1禮拜(冇便秘),香蕉4日 (好似少少便秘,但我都唔識分),想俾水佢,但佢唔識用奶瓶,唔識用啜啜杯(Avent的咀好硬,佢用來當牙膠咬!)

還有什麽學習杯可以試?什麽類型?什麽牌子?

子爵府

Re: 6個月大,唔識用奶瓶,唔識用啜啜杯,還有什麽學習杯可以試?

我個仔都係,avent學習柸有防漏設計,佢又唔係好啜,所以買o左nuk o個隻類似學習柸o既嘴(唔係度度有得賣,我o係荷花買),可以淨係買嘴,用返nuk奶樽,冇防漏,倒轉會一滴滴滴出o黎,佢會飲得多d,不過唔可以帶出街,我試過漏到個袋濕o左。出街我就帶返avent隻學習柸,不過用奶嘴頭個3號俾佢飲,咬下咬下都飲到d。

男爵府

Re: 6個月大,唔識用奶瓶,唔識用啜啜杯,還有什麽學習杯可以試?

男爵府

avent有兩個學習杯咀,一個是硬的->green color,一個是軟的-> white color!

禁止訪問

睛靈勳章

Re: 6個月大,唔識用奶瓶,唔識用啜啜杯,還有什?學習杯可以試?

大宅

Re: 6個月大,唔識用奶瓶,唔識用啜啜杯,還有什?學習杯可以試?

combi係咪好D呢?我地用avent,佢唔肯飲,搞到喊,淨係肯用大人用嗰D膠杯 ?-( ?-(

複式洋房

複式洋房

複式洋房

複式洋房

複式洋房

I bought the NUK premium type training cup for Nic when he was about 4 months old. Nic didn't suck it but used it as a teether! Last week when Nic was 6.5 months old I bought the Combi training cup (step 3) which is the straw type. Nic almost immediately sucked from the straw and drank much water! Amazing...

大宅

Nic_ma,
where did you buy it ah, everywhere 斷貨呀!!

大宅

我都想知! :)

洋房

可以試吓Tommee Tippee o既 4-Step, 唔係用啜o既, 只要個杯嘴上下受壓就有水出, 幾似食人奶o既機制, 有防漏. 我個b一試就識用. 詳情可參考這兩條 link:
tommee tippee
babes R Us 簡介

大宅

Brownie

PLS CHECK PM !!!!

複式洋房

I bought the combi step 3 at 護協。Last Saturday重有貨wor.. about $70。

大宅

我bb都係唔肯用奶瓶,我比水佢飲係用匙,ok架!!

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊