自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

灣仔太x街鴻x模型扭疍

我頭先lunch 有一個唔愉快既經歷…….之前係灣仔太x街嗰間鴻x買左一套五隻第一代星矢扭疍, 好開心咁返屋企一日拆一隻, 拆到第3隻時發現原應兩部唔同既組年包裝重覆左, 咁咪攞返出換囉, 佢地check 完之後都俾返啱嗰件頭髮組件我, 咁相安無事啦! 好勒, 返到屋企諗諗下, 都係拆埋餘下嗰兩隻疍先, 一拆就大件事勒, 隻星矢少緊一組頭髮組件, 餘下嗰隻個膊頭位又少緊件, 咁即刻攞返去換啦………..嗰八婆話我昨日換完今日又換, 無得換勒! 有無攪錯, 昨日嗰隻係星雲鎖鏈嗰隻, 今日嗰兩隻都唔同……..佢話點知您聽日仲會唔會再攞返嚟又話換架, 呢d野換一次……...咁明明唔同疍, 又唔係一隻疍換幾次, 我仲要冒住雨搭車由中環落灣仔換, 貪得意咩! 車錢平呀?!

佢仲話呢啲parts咁細, 通常都係重覆左, 好少會miss, 亦點會一套扭疍有咁多問題喎……..咁唔通我無事搵事做? 有無攪錯? 言下之意亦講到好似係我唔小心整唔見走返去呃佢換咁……...喂, 都唔係第一次幫襯, 佢咁講令到我好唔開心! 我俾炒價買左套疍番嚟仲要係唔完整既, 對一個收藏者嚟講係一件好傷心既事………佢之後話試下打俾個代理, 睇下佢地肯唔肯玩, 肯先算咁話………...佢明拖我囉!

仲話買嗰時叫您check 過齊架啦! 喂, 大家都買過套裝扭疍, 都係pack埋一袋咁, 通常都係數下件數齊就算架啦, 返屋企仲要切架嘛, 點check吖! 痴線!

又話隻星矢疍隻膠疍殼唔係咁既色! 呢嗰係事實, 因原先我一拆開個膠袋時隻蛋殼已經爛左…….咁驚唔見嘛咪用第隻疍殼裝住攞去換囉! 佢又捉住呢個point, 認定係我整唔見晒啲parts, 唔肯換俾我!

大家下次去幫襯時請小心啲! 買damage貨又唔肯換! 我唔會再幫親呢間咁既野勒! 各位靚媽小心!

別墅

Re: 灣仔太x街鴻x模型扭疍

別墅

別墅

哈,meowross 我無你咁慘,果次我唔記得買咩啦,只不過係要佢一個爛鬼透明膠袋,好細果D,一路比就一路話...佢話'd膠袋要成本架,邊有咁多得比呀,&&*&**∼%$$$',咁我咪唔要,放返係度唔好要人囉,唔比係佢自由黎既,只不過無諗過佢會比說話我聽

果間爛鬼野係有個婆娘同埋麻肋仔,邊個話我?!唔記得邊個啦..好耐之前,此後無再去,你地都唔好去啦下

男爵府

亞婆,
就係嗰個婆娘勒, 佢d說話好難聽.......原來佢出晒名架?! 都係宜家先知.........其實不嬲都幫襯開對面d鋪, 有問題包換, 好好架, 但無佢地咁多貨, 又遲左買呢套, 見佢地有咪焗住買囉, 一幫襯就衰左............唉!

首頁

尾頁

跳至