夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

可以點樣

自從佢轉

子爵府

2019勳章

Re: 可以點樣

Miss_Joyce

好多夫妻都要返on shift既工,見都無機會,搵食艱難麻,佢都係為個家,時間定左邊有得早少少返架,佢放工都要同朋友,同事relax下,食下野先返屋企好正常,其實佢平時都11,12點都返屋企,你咪煮些野一齊食,傾下計,你等唔倒既意思係你一早訓左,其實你嘗試下識應下佢既生活,佢返黎你起身,煮野俾佢食,再唔係等佢沖完涼座下傾兩句都好,我都係咁,兩夫妻要互相識應,或者叫佢朝早起一起身,陪你在屋企食個早餐,你先返工,佢之後再訓過羅.時間係自己安排,習慣係可以改既,好似我咁,以前7點食晚飯,而家9點幾10點先食,因為一齊食開心d,開頭都好肚餓,慢慢習慣左.好似佢成日出trip一去四日,都唔慣,而家無感覺,兩夫妻要多睇諒,少麻怨,唔係人人做倒架,你試下啦.

子爵府

好媽媽勳章

如果等得夜...你可以寫張紙仔比佢睇...或者煲熱d湯...等佢返黎自己飲...返工前可以鍚啖佢先返工...假期可以一齊去玩...增進感情...有陣時放工辛苦...可能同班朋友去飲杯野...唔好唔開心啦...

[url=http://lilypie.com][img]

禁止發言

好媽媽勳章

子爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章

我男朋友的放工時間都係同你老公一樣,有時佢同佢的同事去消夜,重會夜d先返,三四點先返,雖然佢話左我知佢會夜返,但係都會有點擔心,訓得唔好...等佢返來先可以熟睡

有時佢11點幾12點返到來,我會陪佢食少少野,佢食野,我飲野囉,如果遇著我第二日係放假ge,會陪佢落街食野囉,或者去遠少少或者接佢收工,去睇場戲食宵夜都有....

有時佢又會早點起身陪我食下早餐咁......如果佢無起身陪我早餐,我會kiss佢一啖同講byebye先出門口....

咁樣其實真係幾倦,但係無時間就係咁,就係要渣d時間出來,大家相處下囉...
8-)

翡翠宮

咁佢係輪班夜返定係自己開ot攪到咁夜先 長命功夫長命做 野係永遠都做唔完的

首頁

尾頁

跳至
熱門主題
心冷 ... 2 3