想生BB

跳至

首頁

尾頁

大宅

三樣邊樣準d?

我今日day15,day3~7食完排卵藥,而家食緊分泌藥,用d仔上深下冇,但分泌可用手拉長(但未蛋清狀),而體溫亦未跌,有36.5,咁即係排卵未?d仔、分泌定體溫準d?

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

Re: 三樣邊樣準d?

如果你的藥含有荷爾蒙, 如REGNYL、PROFASI、PERGONAL、A.P.L, 則會對D仔的測試有影響~

大宅

我食的是premarin & serophene,都不是你講的幾隻,咁即係點呀?

大宅

請問食白鳳丸會唔會影響D仔既結果, 係未排左卵體溫先會升高呢﹖

miffymiffy 寫道:
如果你的藥含有荷爾蒙, 如REGNYL、PROFASI、PERGONAL、A.P.L, 則會對D仔的測試有影響~

大宅

miffymiffy,
你好pro.呀!連藥的成份你都識,咁我係咪應該根據番體溫來決定排卵與否?謝謝!

大宅

大宅

cascades,

我三樣都睇,呢個cycle 排egg日咁,比你參考下,等緊下星期派彩∼∼

day14 36.6 上深下冇線
day15 36.6 上深下冇線
day16 36.1 上深下冇線  有分泌
day17 36.3 上深下有線  有分泌
day18 36.7 上深下有線  有分泌
day19 36.9 上深下冇線

大宅

我昨日check到上深下有線,但不是太深色,體溫沒有特降,有36.45,唔知係咪去左夜尿有關,有拉長分泌,所以唔理,照做功課,今日體溫升番36.5,我想如果繼續上升,咁即係可能已排卵了。

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

cascades,
我都係網上搵咋~ :mrgreen:

大宅

miffymiffy,
唔緊要,今個cycle再努力,加油
多謝,希望如我所願∼∼等左5個月啦,想c

cascades,
係呀,排左egg會持續高企,今日day26 37.1

大宅

kennisip,
希望係的體溫捷捷上升,跟住就有好消息。

首頁

尾頁

跳至