夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

民房

好憎我老公成日掛住打机想同佢離婚

好憎我老公成日掛住打机,講過好多次都無改善,真係想同佢離婚.

大宅

2019勳章

Re: 好憎我老公成日掛住打机想同佢離婚

我老公又何嘗唔係,唔通咁就要離婚............大家都要體諒下架啦..............

水晶宮

好媽媽勳章

me too...

民房

我老公都係咁呀,一返到黎唔係上網,睇波就係打機,日日都點幾兩點先訓,訓得個四五個鐘,攪到自己成日都病,返唔到工,佢係計日薪的,返工就有錢,冇返工就會冇錢呀,我又生左bb冇幾耐,而家又冇做野,佢都唔諗下我同bb,我自己的錢都巳經用哂係bb度,之前有左bb的時候,巳經同佢講我生完bb就唔做野住,要定時比家用我,佢話ok,但係佢成日都係咁,真係唔知點算呀

別墅

我老公都係好钟意打机,但係通常佢打紧机我就上紧网,跟住一齐收工,hehee..
:-o ;-) :-P

珍珠宮

2019新春慶豚圓 2019勳章

me too but 唔想同佢離婚

子爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

部c人PSP買左返來佢可以女都唔理掛住,後來我係62度叫離婚佢仲打,俾我62星左一巴,我地冷戰左2日之後,PSP E家係我既,佢好耐都玩過啦,阿女當然成日貼住佢啦
[size=medium]穎慧賢淑是伊人,怡悅自樂最歡欣

男爵府

我有個FRIEND既家姐,因為個老公成日打機影響正常生活所以離左婚...
唔理個家,唔沖涼,唔訓覚,唔返工...
所以忍無可忍個女的提出離婚,最可悲既係個男既無挽留
[img]http://www.magicalkingdoms.com/timers/tickers

子爵府

好媽媽勳章

其實你可以同你老公商量下...話可唔可以減少打機既時間...例如...比佢玩三個鐘...然後就拔左個插蘇...其實你老公可能工作上有壓力...想減壓...而佢係遊戲世界入面...可能覺得輕鬆...有人可以同佢傾偈...其實兩夫妻相處...要互相包容...

[url=http://lilypie.com][img]

大宅

MuiMuiSam 寫道:
我老公又何嘗唔係,唔通咁就要離婚............大家都要體諒下架啦..............

me too :-( :-( :-(

伯爵府

好媽媽勳章

唉, 我老公都唔係好得好多, 但係佢唔係打機, 而係煲電話粥!

佢晚晚都同朋友煲粥, 少則一粒鐘, 多則兩個幾鐘頭!

講真, 佢返到屋企都成七點半有凸, 離訓覺十一點, 只係得四個鐘頭時間, 食飯又用左大半個鐘頭, 淨番落來只係得三個鐘頭左右, 咁都用左兩個幾鐘頭去講電話, 仲有乜野家庭生活同溝通可言!!!

佢煲電話粥既對像, 不外乎係一兩個朋友! 尋晚又係, 打完俾一個, 講左成個幾鐘頭, 又接住打俾另一個, 阿仔醒左要食奶, 佢理都唔理, 卒之又係要我出聲, 佢先收線, 唔係? 傾三個鐘頭都得!

我話好在個仔係我教, 如果唔係, 俾佢帶, 個仔實變自閉都似

子爵府

世家才俊凌宵揚,然諾有禮人敬仰。 多謝Joycelyn 贈予的詩

子爵府

之前我同我老公為左佢踢波同陪d fd 都搞到差d 要離婚..但大家傾過..佢依家有改善到!! 你試下同你老公傾下呀!!!
世家才俊凌宵揚,然諾有禮人敬仰。 多謝Joycelyn 贈予的詩

大宅

呢個就係我第一段婚姻所以要離婚之其中一個原因和導火線!
我前夫簡直係打机狂,拍拖已經成日掛住打、、、(但拍拖更係唔計較啦!)
結婚後,喺屋企就係對住部機打,完全投入,話知妳死!
我屋企人嚟探我地,佢都可以打個招呼然後有投入番佢自己世畀裡!
初初都會忍耐他,自己為有做家務、落樓下行下囉,咁又一日!
日子耐咗!自己開始約下同事、朋友出街、卡拉ok.....
非常happy. 佢仲未知死,仲叫我去多啲,開心下啦!
就係咁!有一晚,我就頂佢唔順一走了之!

不過,我覺得大家一定要坦誠處理這個point。
唔好咁容易放棄!
我有兩個女 大女Vanessa好生性 細女Venus好生肉

複式洋房

我覺得為左打機而離婚好唔值得囉...
有時打機確實可以幫到減壓...
但唔可以太離譜...
如果打機佔佢大部份時間而唔理屋企人就真係好唔岩...
不過亦未至於要離婚既...
大家好好咁傾下... 再分配時間...
一定可以有搵到比離婚更好既方法...

翡翠宮

唔係啩成日打機就要離婚, 點解唔選擇傾下先呀 咁若然第二時你個仔又啩住成日打機唔通你又選擇放棄佢咩

大宅

我老公都係成日掛住電腦, 我發脾四, 話佢要啓住個仔, 點知佢抱住個仔啓電腦, 吹佢吾脹

男爵府

我老公都好鍾意打機 :tongue:
婚前我自己一個人住(我自己有電腦), 同佢拍拖果陣, 如果佢係度訓的話, 佢都會打佢個online game~~ 之後佢搬過黎住, 我叫佢搬埋佢個電腦過黎, 裝哂兩部, 佢話唔洗, 費事阻地方~~ 我話大家都鍾意上網, 費事爭咋! 佢話如果我要玩電腦就我玩先.............
通通都係費話~~!

而家我對付緊佢呀~~~ 當我覺得佢癲左咁打機時, 我唔會同佢講野! 我會粒聲唔出去玩gym! 佢問我呢排做咩咁勤力做gym, 我會答佢『點勤力都唔夠你打機勤力啦~』

子爵府

2019勳章 開心吸收勳章 hashtag影視迷勳章

子爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章

我男朋友都好鐘意打機,佢話可以減壓喎,有排係返工前又打,放工又打,我訓左覺,佢都要起身打,打到係我要向佢「投訴」佢先收手,但係有時佢都會係咁睇碟玩模型養魚,做埋呢d其他野而唔理我,其實我都好唔開心...

不過好彩投訴之後有好轉...
8-)

首頁

尾頁

跳至
熱門主題
相關內容