母乳餵哺

跳至

首頁

尾頁

別墅

Gerber奶袋真係漏奶

我好辛苦, 谷了6 個鍾先泵到5-6 oz, 入落2 個袋, 2 個都漏, 仲係e 頭入下低即刻漏出來, 心痛死我了
我已經好窮加啦,.... 大家有沒有另一隻brand 介紹?

另外, 如果好似我咁情況, 你們會點做呢, d 奶仲要唔要得呢,
我而家入了bottle, 今晚給bb 食,,, 又沒有得埋身餵了...

子爵府

Re: Gerber奶袋真係漏奶

試下用avent啦!
邊d奶仲要唔要得?你係咪即刻發覺漏?如果係,冇漏出o黎o個d,即刻入返樽,應該冇問題o既。

別墅

係呀, 漏出d 想要都唔得啦,,, 真係慘過流血
avent 去邊度買

子爵府

哎呀~原來avent奶袋香港好似冇喇,我都唔知添,咁試下medela啦~
pump得咁辛苦,我都明o既...

洋房

I've tried Gerber milk and it's OK so far, must be very careful next time, and will u reuse the milk bag? Say put into the steamer...
該用戶已被刪除

男爵府

:-( :-( I remembered my milk is out from Gerber milk bag when Hayes was 3 months old.....I cried.....then my husband comforted me...

I was very angry, then changed to use Avent milk till now, no problem at all wor!

Time flies! It is my wonderful memory in my life!!
Hayes mama
Hayes had been breastfeeding for almost 3 years, then naturally weaned by himself!

Wish Hayes with Love, Peace & Joy!!

別墅

:-(

洋房

J&D,

想請教你呀..... 呢隻 Avent 奶袋係唔係好似 Gerber 咁用, 定係一定要配合 Avent 旅行奶樽架?

因為有人想放d Avent 奶袋響我間店度寄賣, 所以我想瞭解下. Thanks.

Ginny

J&D 寫道:
見大家咁慘, 我出讓少少珍藏啦....
我朋友幫我係美國買左AVENT 8OZ奶袋, 不過幫下幫下母乳媽咪, 都淨返唔係好多盒, 如果真係有需要, 我可讓1盒佢你地頂住, 再搵其他牌子及方法儲奶啦...

大宅

咁我都好好彩喎,我用

男爵府

hashtag影視迷勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

我都用Gerber奶袋喎...但冇漏奶 :lol:

男爵府

hashtag影視迷勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

我都用Gerber奶袋喎...但冇漏奶 :lol:

男爵府

ginnylau,

我有俾AVENT 的奶袋個朋友用過, 佢唔係用avent 旅行樽 基本上都可以套落係長長地身的奶樽都OK, 好似pigeon咁. 總之就唔好用大熱水倒落奶袋度開奶, 最好係和暖水就ok啦.

ginnylau 寫道:

J&D,

想請教你呀..... 呢隻 Avent 奶袋係唔係好似 Gerber 咁用, 定係一定要配合 Avent 旅行奶樽架?

因為有人想放d Avent 奶袋響我間店度寄賣, 所以我想瞭解下. Thanks.

Ginny

[quote]
J&D 寫道:
見大家咁慘, 我出讓少少珍藏啦....
我朋友幫我係美國買左AVENT 8OZ奶袋, 不過幫下幫下母乳媽咪, 都淨返唔係好多盒, 如果真係有需要, 我可讓1盒佢你地頂住, 再搵其他牌子及方法儲奶啦...

[/quote]
該用戶已被刪除

該用戶已被刪除

大宅

me 3

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊