想生BB

跳至

首頁

尾頁

男爵府

醒目開學勳章

bb太細是否照唔到,幾時先得?

初嚟報到,有好多問題想請教…
上月11-12號左右嚟M,今早用Mentholatum驗孕棒check到bingo,之後即刻請假去睇醫生,但醫生話bb可能太細(懷孕期短)照唔到,叫我2週後再照,總結應該是bingo(未有醫生紙証明),但我有d擔心唔知會唔會是最壞的情況~宮外孕。宜家我都唔知好唔好同屋企人講,但我老公就想公告天下…
今日仲睇埋中醫(年初預約排期至今日第一次睇),ec話我個胎都弱,開了安胎藥給我,過2天再覆診,叫我要小心d留意多d。
請問大家我宜家有d咩要做同留意,請指教…Thx~ Thx~ Thx~
p.s.昨天買了香蕉同芒果,唔知宜家仲食唔食得呢?

別墅

Re: bb太細是否照唔到,幾時先得?

別墅

別墅

1. 應該要約6周先照會好d
2. 最好問一問醫生先決定成唔食中藥
3. 香蕉好似唔係好好
4. 我都係剛bingo,已買了孕婦奶粉飲,好味。但唔知係咪有用,因為都係未看第一次醫生!

大家一起努力!

珍珠宮

唔好咁擔心住~~ 開心d~~

香蕉有輕瀉作用, 梗係唔好啦~~
芒果毒架, 唔好食咁多....
♡女人想要奢侈品,其實要的是男人的捨得!
♡女人想要你出差的禮物,其實要的是男人的掛念!
♡女人想要生日禮物,其實要的是男人的心思!
♡女人想要擁抱,其實要的是男人的溫暖!
♡女人想要吵架,其實要的是男人的包容!
♡女人想要的一切,無非是要男人在乎她的感覺!

伯爵府

千萬不要吃香蕉,中西醫都叫孕婦不要吃,會有機會小產,芒果最濕氣,我係芒果怪,都要忍忍口

禁止訪問

男爵府

醒目開學勳章

多謝大家嘅回覆﹗
因為我問醫生點解照唔到,她說可能排卵期遲咗懷孕期短所以照唔到,叫我2週後再照,最壞嘅情況會係宮外孕,所以我有d擔心。
KITTYbbb一齊努力啦!

大宅

我之前有左,week8去照...
就已經見到bb心跳...
唔好擔心,放鬆心情好d...

芒果同香蕉真係唔好食住喇.
你叫老公食晒佢算啦~

複式洋房

係呀,唔好咁担心, 心情差會影響bb, take it easy.早照只有黑影,大d有胎"long",再大d先有胚胎
[/url]

首頁

尾頁

跳至