夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

別墅

私己錢??

我62同99既錢係一齊用, 99係主婦, 無錢買餸時就會問我62攞.所以我隻c6認為我地兩公婆d錢都應該一齊用 :-(
有無方法可以儲錢或投資而又唔會俾我老公知呢???
可唔可以分享下

大宅

Re: 私己錢??

大宅

我D錢儲邊、有幾多,我唸我老公仲清楚過我,不過佢唔會用我D私己錢,佢話女人一定要有錢傍身,亦唔好信老公或者D仔女喎。

翡翠宮

你老公咁得意同你咁講野都有 老公同仔女都唔好信只信自己呀 真係第一次聽一個男人咁真情剖白呀
bb012506 寫道:
我D錢儲邊、有幾多,我唸我老公仲清楚過我,不過佢唔會用我D私己錢,佢話女人一定要有錢傍身,亦唔好信老公或者D仔女喎。

公爵府

我老公都係咁講架~~佢話女人一定要有d私己wor~~~所以如果我借$比佢都要佢還架~~e+借左d禮金比佢要佢養我兼還比我 仲有息收,我覺得自己好似貴利婆呀~~~呵..呵....不過比佢攤還,因為結婚用左好多$呀

大宅

証明佢老公係一個好老實既人囉...

ringoivy 寫道:
你老公咁得意同你咁講野都有 老公同仔女都唔好信只信自己呀 真係第一次聽一個男人咁真情剖白呀 [quote]
bb012506 寫道:
[/quote]

伯爵府

好媽媽勳章

自己靜雞雞開個戶口囉
我就相反,我隨時可以將老公d錢變做我d錢

大宅

bb鼠 寫道:
自己靜雞雞開個戶口囉
我就相反,我隨時可以將老公d錢變做我d錢

咪係囉...你自己個多個a/c 儲d 私己錢, 你唔出聲....邊到有人知呀..

禁止訪問

禁止訪問

複式洋房

viannlau 寫道:
我62同99既錢係一齊用, 99係主婦, 無錢買餸時就會問我62攞.所以我隻c6認為我地兩公婆d錢都應該一齊用 :-(
有無方法可以儲錢或投資而又唔會俾我老公知呢???
可唔可以分享下

可能你99儲左私己錢冇人知姐.....
想儲$不如試下買月供股票 or 基金保險, 跟住同你老公話係儲$俾個仔/女第二時讀書用囉....未雨綢繆係好正常ge事呀...
:wink:

大宅

Coco926 寫道:
私己錢直頭係幫自己增強自信心架方法,鬧交都大聲好多,
我有幾多個戶口,同有幾多錢,我老公點都估唔到既!!!???
仲有向保險公司做左架基金.....hahaha....佢一定唔會知...
因為佢見到保險公司架信,又點會懷疑呢????

咪係囉....真係講句野都大聲d...

男爵府

2019勳章

開個account每月出糧就transfer一d錢過去,這account當然不可比老公知喇。佢問到咪話用左囉。

大宅

好媽媽勳章

kfwong 寫道:
開個account每月出糧就transfer一d錢過去,這account當然不可比老公知喇。佢問到咪話用左囉。

我係掉返轉, 出糧就出係自己戶口, 扣起dd就過俾老公, 再開多個戶口收起佢....平時用就用過左俾老公咯d, 不過好時都用多過我transfer俾佢個數,佢開始都覺得唔抵, 問我好唔好分返開個戶口., 我梗係c人都唔制啦

大宅

其實我有幾多私己錢, 我諗我老公知得清楚過. 因為我對投資一竅不通. 有什麼要投資, 事先都問咗老公先. 我只會識儲錢做定期. 以前我有工時, 我會在月頭出糧的1/3做儲在另一個戶口喺老公唔知. 咪到月尾時可能咪唔夠錢用, 咪問老公拿錢用. 都幾奸方法. 或者去做啲零存整戶口, 當儲錢. 又喺又其唔好比老公知. 但我後來冇嘢做, 收入少了, 就問老公怎樣投資時, 佢咪知道咗我有幾私己. 佢都同我講投資啲有風險, 固此都做啲短期定期就會好啲.
王菀之年度創作專輯《On Wings Of Time (CD+DVD) 》現已上市
請支持正版...請支持唱作女皇
(隻碟要煲架--不是放落個煲道煲...)
click入去試聽下..月亮說
飯婦人Blog

大宅

其實我有幾多私己錢, 我諗我老公知得清楚過. 因為我對投資一竅不通. 有什麼要投資, 事先都問咗老公先. 我只會識儲錢做定期. 以前我有工時, 我會在月頭出糧的1/3做儲在另一個戶口喺老公唔知. 咪到月尾時可能咪唔夠錢用, 咪問老公拿錢用. 都幾奸方法. 或者去做啲零存整戶口, 當儲錢. 又喺又其唔好比老公知. 但我後來冇嘢做, 收入少了, 就問老公怎樣投資時, 佢咪知道咗我有幾私己. 佢都同我講投資啲有風險, 固此都做啲短期定期就會好啲.
王菀之年度創作專輯《On Wings Of Time (CD+DVD) 》現已上市
請支持正版...請支持唱作女皇
(隻碟要煲架--不是放落個煲道煲...)
click入去試聽下..月亮說
飯婦人Blog

大宅

女人真係一定必須要有私己錢,如果第時個老公對你唔好,都唔洗咁吞氣忍氣啦!我而家直頭係人版啦!

男爵府

好媽媽勳章

我老公都話女人要留番 d 錢旁身架,雖然佢知我銀行有幾多
儲蓄,但係就算我話用晒佢俾既家用,佢都冇話要我用自己
錢,佢會再俾,(不過梗係要話俾佢聽點解會用多左啦).

所以每個月家用有淨既話,我都會儲埋佢 .... 做埋私己錢~~

首頁

尾頁

跳至