家庭理財

跳至

首頁

尾頁

別墅

請問今日飾金金價係幾多 ?thx~

如題~
http://www.Fimakeup.com

侯爵府

Re: 請問今日飾金金價係幾多 ?thx~

好似入門6600元, 出門6300元, 好似!!

其實我想問大家, 大家捨唔捨得買晒自己結婚時的金器??

複式洋房

都忘了係邊個送的了, 留住都無意思....
最初仲要比錢開個保險箱裝住....(幾無謂 !!仲要無無謂謂keep左成十年)
之後直情放回家中, 仲安全~ 又慳錢~
而家見價高, 所以想放囉~
Tigermom

大宅

焯媽媽 寫道:
好似入門6600元, 出門6300元, 好似!!

其實我想問大家, 大家捨唔捨得買晒自己結婚時的金器??

阿媽送o既就一定唔會賣,奶奶俾果d就想賣晒,唔駛阻住個保險箱。

版主

版主 好媽媽勳章 BK Milk勳章

記得邊個送果d咪留住羅 (除左自己買果d, 都唔記得邊個打邊個啦...) 我放左 晌亞媽保險箱, 要問佢羅返先得

tigermom 寫道:
都忘了係邊個送的了, 留住都無意思....
最初仲要比錢開個保險箱裝住....(幾無謂 !!仲要無無謂謂keep左成十年)
之後直情放回家中, 仲安全~ 又慳錢~
而家見價高, 所以想放囉~
「到我這裏來的,我總不丟棄他。」(約6:37)"

別墅

呢個問題真係好茅盾,個心好想放(價'今,高),但又有D唔捨得,
不過我都係放剩三 SETS金扼

我都係放奶奶保險箱,我覺得自已開個好曬錢

PINKPINK
[img align=right]http://www.sanrio.com/main/buttons/whatnewbutton.gif[/img]

侯爵府

見金價高,好想放, 但仍想保留龍鳳鈪,及一些父母兄姊送的金器, 個心仍是15, 16

禁止訪問

別墅

妳唔使唔開心,其實雜嘜都唔會影響佢價值 (只係真金)

pinkpink

堯堯豬媽 寫道:
前日我拎番出黎睇先知隻99比我對龍鳳鈪原來係個"勇"字(即D雜嘜金行) :tongue: 仲一路以為係周x生/周x福 :tongue: :tongue: 好彩無拎去出醜
不過等個價升番D,我就走去賣鬼左佢,費事眼寃呀 [quote]
HH 寫道:
阿媽送o既就一定唔會賣,奶奶俾果d就想賣晒,唔駛阻住個保險箱。
[/quote]
[img align=right]http://www.sanrio.com/main/buttons/whatnewbutton.gif[/img]

別墅

我覺得除非真係等錢駛, 否則都係唔好賣
因為錢可以搵番, 呢d咁有紀念價值的心意, 無左就係無左~
焯媽媽 寫道:
見金價高,好想放, 但仍想保留龍鳳鈪,及一些父母兄姊送的金器, 個心仍是15, 16
http://www.Fimakeup.com

男爵府

但係咁高既金價唔係經常有喎, 25-26年新高

fi_makeup 寫道:
我覺得除非真係等錢駛, 否則都係唔好賣
因為錢可以搵番, 呢d咁有紀念價值的心意, 無左就係無左~
[quote]
焯媽媽 寫道:
[/quote]
因為有愛,所以遺憾。
因為遺憾,才會更珍惜。

侯爵府

所以我咪15 /16囉!!

複式洋房

我現在等D價再高番D我就拿去買了,,我真係好努力去記吓呢條邊個送,那條邊個送,好可惜!真的記不起。所以 決定...................賣!
媽咪和奶奶的便keep.
Tigermom

大宅

諗住買先黎跌......唔知幾時先會高番d呢?

侯爵府

聽講因為現時黃金成為投機商品, 因此金價會日日不同, 並會升跌得很急速, 升得高....亦會跌得低..............

首頁

尾頁

跳至