育兒好物

跳至

首頁

尾頁

大宅

有無適合乾燥皮膚的洗頭水?急問﹗

我個bb本身有濕疹問題,但今天我發覺佢個頭好乾,乾到好似甩皮,請問有咩洗頭水會適合乾燥皮膚的BB呢?

大宅

Re: 有無適合乾燥皮膚的洗頭水?急問﹗

永安有隻黃樽綠蓋嘅洗頭水,$85,法國貨,牌子係 Le Petit Marseiliais, Shampooing Extra Doux,, 250ML一支,俾幼兒2-12歲用,試過效果好好,你可以去睇下.

男爵府

Mustela is good. It's sold in BeBe Dream, Wing On & Park'n.

子爵府

如果你bb有濕疹問題...mustela唔係好o岩洗...因為香料太多...佢好香的.....
我bb都有濕疹...睇醫生建議我用physiogel cleanser....好潤的...可以沖涼&洗埋頭....我bb用左連頭泥問題都解決埋..good

男爵府

Mustela "Stelatopia" line does not contain 香料 at all and is suitable for very dry & sensitive skin.

男爵府

請問physiogel cleanser係邊度買到呢

PrettyMother 寫道:
如果你bb有濕疹問題...mustela唔係好o岩洗...因為香料太多...佢好香的.....
我bb都有濕疹...睇醫生建議我用physiogel cleanser....好潤的...可以沖涼&洗埋頭....我bb用左連頭泥問題都解決埋..good

子爵府

我仔有濕疹...用過就唔得...
但好多人都work....我諗係個人皮膚唔同....
chingchingb.ma 寫道:
Mustela "Stelatopia" line does not contain 香料 at all and is suitable for very dry & sensitive skin.

子爵府

藥房...屈記等都有....
[quote]
pandacat_bb 寫道:
請問physiogel cleanser係邊度買到呢

[quote]

民房

Park'n好似無得賣喎! sogo就有

Mustela is good. It's sold in BeBe Dream, Wing On & Park'n.

大宅

Maybe use oliva oil for the skin after wash hair (My uncle told me).

男爵府

百佳廣場就有架啦, 有啲屈臣氏都有

陳奕迅 寫道:
Park'n好似無得賣喎! sogo就有

[quote]
[/quote]

首頁

尾頁

跳至
熱門主題