論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

男爵府

Re: 工人買名牌,笑到碌地

好彩我個工人好樸素,如果唔係,我實俾人話我係工人TIM,因為我係好烏WET既人

民房

笑死我

masiuling1218 寫道:
.返黎咁啱比我係路口撞到佢..佢拖住個喼..攞住個gucci..嘩..以為係邊個空姐返黎添呀...哈哈哈

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

開門見山 寫道:
我都知講咗出嚟係好笑架喇 就係果兩次之後,bun記就開始驕傲自大,喺屋企佢做咗「太太」,所以忍無可忍先炒佢...[quote]

咁都擺「太太」款?佢傻左呀. ?-(

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

開門見山 寫道:
話說....我以前放假既日子我就會著得好簡單..咁有時放假我就會帶埋阿bb同工人去街,你地知啦,難得有日唔使化粧同着高跟鞋,咁梗係有咁隨便得咁隨便啦..咁我尾三個bun又好鬼貪靚同鐘意買假貨(女人街果d),聚眼望落去真係好似濶太架,咁有一次我帶埋佢去hotel 飲tea,(我果時要陪bb游水,所以哂黑咗),][size=medium]d waitess 當我係工人咁「喝」,仲好鬼招呼佢隻死野tim :-( ...又有一次我打電話去药房定咗好多药要去拎,諗住寄比人,叫埋佢一齊去,药房d人又當我係工人將全部嘢比哂我..][size=medium]仲同我講「英門」叫我幫「太太」拎住,仲好冇禮貌,跟住我話我先係僱主,佢地話唔好意思喎...佢地以為我先係工人 :-( 真係比佢地激到嘔泡兼想死..所以奉勸各位同工人出街,要著得靚過佢地呀... :-( :-( :-(

其實平心而論,開門呢個case我highlight住d字,有時d街外人真係對d工人態度好差,我都見過街市d人蝦工人,又貴d,d野又唔靚. 我個工人都試過,街市菜檔用中國數字寫6蚊斤,但收我工人8蚊,我工人即時用中文問佢乜唔係6蚊咩?1. 佢估唔到我工人識講識聽中文,2. 佢唔知我工人好鬼醒,去街市格價經驗豐富,所以佢學埋睇個d中文價錢. 返黎佢同我講,話呢間野no good,以後都唔幫佢買.
呢點都值得大家留意,有時我地可以買$10肉,但d工人買就要佢$15.

首頁

尾頁

跳至