自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

誠徵意見:有線寬頻及電視服務

搬家在即,要將現有 i-cable tv 及寬頻上網安排搬遷需收費hk$300 (各hk$150)。

誠徵閣下意見,那樣做法比較有着數(優惠):

1. 取消服務,重新登記 i-cable tv 及寬頻上網
2. 只取消 i-cable 寬頻上網,登記 netvigator
3. 按兵不動,付hk$300 搬遷費

註:無合約在身

請隨便發言,幫忙、幫忙!

tigerboy - born in october 1998 - i'm proud to be his mama!

男爵府

Re: 誠徵意見:有線寬頻及電視服務

你搬去邊ar?! 有d地方i-cable未必有覆蓋ka wo ~~ 我會揀2 ar~~ 因為之前月i-cable唔好, now用netvigator幾好,,起碼冇斷線~~ 貴就貴左d ,but 佢送左2個自選now tv 我睇~~ ok la

大宅

pat108tap

多謝意見!

我家將由西區搬到中區,有覆蓋的。老公指定要睇有線世界杯喎!所以仍會用 i-cable tv,但寬頻上網服務則可隨我選擇。

tigerboy - born in october 1998 - i'm proud to be his mama!

伯爵府

妳依家寬頻上網幾錢個月??
如果妳老公要睇世界杯就照俾$150搬遷,冇計~
或者妳同佢講唔睇佢地,因為要搬屋,睇吓佢地會唔會再平d 俾妳地~

大宅

m琳琳

多謝意見。i-cable 費用由老公付款,要明天問他才知道。netvigator 寬頻上網最近有否特筍優惠?

thanks!

大宅

寬頻既然無約就cut左先,起碼唔洗比$150搬遷先,臨搬先再決定用邊間,我相信安裝都好快啫,至於電視真係無計,妳交緊幾錢一個月呀,我最近完約,之前$229,完約要$298即cut,跟住話我住嗰度有優惠,可以照比$229,再簽18個月

伯爵府

tigerboy 寫道:
m琳琳

多謝意見。i-cable 費用由老公付款,要明天問他才知道。netvigator 寬頻上網最近有否特筍優惠?

thanks!

netvigator 寬頻上網我唔知有冇特筍優惠wor,因為我依家用緊hknet 不如妳打去問吓佢地,因為個個地區唔同~

大宅

netvigator我用開$145 6m,無約係身,anytime可以走,不過新裝已經無得甘平,如果妳唔介意速度,妳可以打去同佢地講要最平,唔洗最快,應該會係around$150度,仲要同佢地講唔要now tv,可能仲平d

大宅

Maggie519

費用要明天才check到...妳知啦...男人怕煩,最不願意處理這種問題,但我覺得搬遷費很無謂,所以在搜集一切有關資料,show 比他睇,再定案。

thanks!

大宅

係呀,因為佢地係朝9晚9先有人聽架,不過如果妳用得耐會'聲'級,就24小時有人聽妳電話架啦

男爵府

網上行用緊10m ,, $$ 228 1個月

大宅

多謝各位熱心人士報料。

首頁

尾頁

跳至
熱門主題