產前產後

跳至

首頁

尾頁

別墅

del

del

男爵府

Re: 飲凍野.........

i want to know too

UP!!

大宅

我都有飲凍o野 (不過係叫杯凍茶o番o黎不走晒 d 冰), 食雪糕, 朱古力奶, 豆漿 ..... 但我又唔覺 bb 氣管唔好喎

複式洋房

我懷孕時都成日飲凍野, 間中都有不走d冰, 又有食雪糕, 現在bb的氣管都真係好差, 呼吸時成日聽到有聲, 不清, 現在都幾後悔。

大宅

jw2005 寫道:
我懷孕時都成日飲凍野, 間中都有不走d冰, 又有食雪糕, 現在bb的氣管都真係好差, 呼吸時成日聽到有聲, 不清, 現在都幾後悔。

你個 b 仲細 (我個女頭o個兩/三個月都係咁o家), 大 d 會好好多o家 (因為佢已經無o左初初o既呼吸聲啦) ... 問過好多人 (就算介口介得好清o既都係一樣) 我估係氣管未夠成熟o既問題

伯爵府

我唔敢飲呀,唔怕一萬至怕萬一

伯爵府

我都有飲,但不走d冰~
我覺得bb氣管好唔好同佗住有冇飲凍野冇關, 反而係其他因素: daddy, mami本身有冇敏感, 屋企有冇動物, 有冇人食煙, 空氣流唔流通 ..... 呢d影響反而大d

別墅

我問過醫生,可唔可以飲凍野,佢話冇問題0既喎,因為d野飲左落個肚都變唔凍0既啦

大宅

我大女4歲了,我馱她時成日飲凍野,冇停過。現在她都成日咳,少少一定會有影響。我馱細女比較飲得少凍野,所以細女冇家姐咁容易咳,不過最大可能係佢地同我一樣天氣一轉就死得。
晴晴藍藍小天地[img align=right]http://lilypie.com/pic/060814/rHZZ.jpg[/img]

首頁

尾頁

跳至