自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

想問問大家覺得邊個牌子按摩椅好呀~~

OSIM好定OTO好呀
我想買俾我佬呀
因為佢返工好鬼辛苦呀
大家俾D意見啦
[img align=left]http://forum.bjcg.com/images/upload/2005/02/18/161709.gif[/img]

複式洋房

Re: 想問問大家覺得邊個牌子按摩椅好呀~~

我試過osim, 但係未試過oto呀~
但係原來osim 0既按摩椅都有分中國造定係日本造架~ 所以買0個陣一定要問清楚~~
不過大部份過$25000以上0既都係日本造0既~~ 我同我阿妹都打算買一部0係屋企,俾成家人一齊用~ ((睇中0個部要大約$32000))
Open yourself to enjoy every precious moment!!

大宅

仲有無人試過呀
[img align=left]http://forum.bjcg.com/images/upload/2005/02/18/161709.gif[/img]

伯爵府

好媽媽勳章

大宅

前年見有位會員講, 他買OSIM自稱是日本生產的iMedi, 椅背的Label是寫Made in Japan FAMILY, 個遙控就寫明Made in Japan, 但就沒有跟著FAMILY, 他說有取巧之嫌, 而OSIM 就話自己是星加坡公司, 張椅係由在日本一間叫FAMILY公司生產. 我就當時走去Shop睇, sales又係咁解釋.

我覺得個會員講得有道理, 他說可能係由一個日本家庭製造, 而日本家庭可以不是在日本生產的. 我見將椅的手工不太精細, 同Panasonic的日本生產的按摩椅相差好遠.

前年我買時, 就試過OTO、OSIM和Panasonic. 我鍾意Panasonic, 所以買Panasonic, 用了就快兩年, 都好正. 我覺得OSIM和OTO的sales就較為push客, 我好怕.

按摩椅始終是貼身的用品, 每個人的使用感覺會不同, 最好一家人去試清楚, 最少分兩日去試兩次, 先比較到清楚.

男爵府

oto都唔錯! 我之前走去試過, 好正, 而且好似唔知邊張visa
有折, 折後好似around$12000-$13000, 價錢較為平d!

大宅

panasonic 都好有口碑可以一試.

子爵府

畀面勳章

我細妹買個張osim音樂按摩椅24xxx..可以月供~佢用更都話好

別墅

我都係比較鍾意osim.

165488 寫道:
我細妹買個張osim音樂按摩椅24xxx..可以月供~佢用更都話好

男爵府

我屋企用緊National (即係而家的Panasonic), 用左7年. 想當年我就係national 同 osim之間選, 終於都係選番national, 對佢地有信心, 而且佢地d椅係made in japan. 用左咁耐以來, 只係今年過年時維修過一次.

首頁

尾頁

跳至