跳至

首頁

尾頁

大宅

尋靚媽媽...有冇10月5-11日起廣華生入黎傾吓啦!!

HI,
各位靚媽媽你哋好呀, 唔知在醫院個段時間會唔會同你哋見個面同傾過計呢?? 入來一齊傾吓你哋近來好嗎, 會唔會參加10月29日嘅生日會呀.

子爵府

Re: 尋靚媽媽...有冇10月5-11日起廣華生入黎傾

hi!

浩揚仔係 9 號出世.

我都唔知有冇見過你地.
見返都未必會認得

我地唔會去 29 號的聚會喇~
因為時間我地未必就到 (老公有時要 on-call / 返 shift)

大宅

yau_grace,

hi
唉... 你哋去唔到呀, 我好想見返你哋呀, 下次有function希望可以一齊玩啦, 或者我哋可以自己攪架. 你係順產定開刀架?? 有冇餵人奶呀??

別墅

Re: 尋靚媽媽...有冇10月5-11日起廣華生入黎傾吓啦!!

別墅

Re: 尋靚媽媽...有冇10月5-11日起廣華生入黎傾吓啦!!

我在11/10廣華出生, 閞刀, 都住佐 7 日

子爵府

我都想見下大家10月媽咪, 如果人少 d, 可能會易就 d.

我順產架. 無餵人奶 :cry:

因為我生仔仔時穿水過 24 小時,
小 b 最初落左 8 樓觀察.

但我第二日開始發覺自己開始一郁就痛
原來生時整親恥骨
唔好話行, 轉身都轉唔到, 勁辛苦.
攪到有少少抑鬱, 覺得自己好冇用,
唔想見到 bb 返上黎 ....

最後呢~ 頂唔順自己的無能與無助,
堅持準時出院, 諗住返屋企有人照顧.
但原來, 都係勁唔方便.

結果呢~~ 各方面的壓力下
我怕自己餵唔到人奶而精神崩潰
(我好完美主義, 屋企連奶粉都冇買定, 諗住餵人奶.)
但, 谷奶, 已經令到我想死.
所以, 最後只餵奶粉.
為著咁, 已經喊過 n 次, 覺得自己好對仔仔唔住.

點都好啦~~ 已成過去.
今日見到仔仔活潑可愛, 乜都抵返晒.

大宅

yau_grace,
唔好意思提起你唔閞心嘅嘢, 所有嘢都過去咗啦, 現在最緊要係囝囝健健康康快快樂樂咁成長. 其實你都好叻可以順產, 我好想感受一吓自己生嘅感覺, 我痛咗兩日兩夜最後第三日下午先開刀, 因為囝囝個面向咗肚皮, 所以做咗冇痛分娩, 等咗十個鐘頭都唔得最後都係開刀, 我真係冇唸過要開刀, 人人都話順產對BB&媽媽都好啲, lee樣我控制唔到, 所以我一定要比最好囝囝, 所以我好堅持一定要餵人奶, 我都係穿羊水24小時囝囝要去觀察, 所以我都係泵奶叫我老公攞比囝囝食, 囝囝返上來以為好開心可以埋身餵佢, 點知比佢食到流晒血, 好彩有亞姐幫吓我, 由醫院我已經開始泵奶嘅生涯到而家. 其實你都好好架啦有唸過餵人奶, 係因為發生咗其他事令你餵唔到啫, 唔緊要啦你見到囝囝一笑咩都唔記得晒啦.
你話你係完美主意者, 咁你係唔係處女座呀, 我都係同你一樣.

大宅

poonbb,

你好... 唔知有冇見過你呢???
你有冇join到10月29日生日會呀, 如果有我哋可以見吓同影相啦!!

別墅

我當時住係中間房, 對住姑娘OFFICE, 十分之噪. 我想你住在前邊房多. 之於聚會我會考慮吓

大宅

我都好似係喎, 係唔係近住拆線個間房呀...

複式洋房

首頁

尾頁

跳至