美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

子爵府

吾該吾該∼

之前有位MAMI post過一個減肥餐單,係醫院流傳出黎架,話可以12日減12磅...吾該有冇人可以post番出黎呀,我搵吾到啊∼∼∼

男爵府

畀面勳章

Re: 吾該吾該∼

男爵府

畀面勳章

男爵府

畀面勳章

唔知你係味話e個呢?
***我五日減咗 18 磅, 哈哈, 勁呀***(part 2)
餐單大公開

飽肚勁食減肥餐
一般的減肥餐單,不是減量便是減味(低脂、代糖....),使很多食量高的朋友望而卻步,現在為大家提供一個可飽肚減肥餐,以盡量不限制份量及味道為主的有效減肥方法。相信說到這裏已有不少讀者會說不可能的,但以下提供的餐單是由醫院編定,目的是要從醫學理據,有效為肥胖的心臟病病人,在短期來減肥(脂肪),以便進行心臟手術。

目標
75日內為病人減去52磅(脂肪),不會加添運動量,不會用藥,又不會影響營養及健康。

可以及不可以食
1. 一切的飲品需為低糖(diet)及冇咖啡因
***我就試過飲 diet coke/light coke, 都可以減到,
但我唔係日日飲.平均兩三日飲一杯, 過吓口癮.***
*** coffee 有 Decaf 的, 即無咖啡因的***
2.
不可食白洋蔥、馬鈴薯、芹菜、白色蔬菜、澱粉質(例如:麵包)、糖
***我就用最簡單方法分,
就係所食既係白及淺色既我都唔食***
***粟米/紅腰豆/紅豆/綠豆/apple***
**真係唔知點分 芝士/豆腐/脫脂奶 (我自己試過食, 減到,
但其他人就差少少, 所以我都唔知點分佢地)

3.
可以食青椒、胡蘿蔔、洋蔥(紅或綠)、蕃茄、西蘭花、青瓜、紅小蘿蔔、包心菜、生菜、菠菜

***我個人覺得係可以飲湯的, 因我試過, 都可以減到***

餐單

緊記:依以下餐單連續十二天後停兩天(任食)
***十二天後有兩天休息任食, 即可食平時減肥時唔食得既野,
飯/粉/雪糕等等.***

早餐:西柚半個或汁(不加糖)、蛋二只(任何食法)、煙肉二片、咖啡或茶一杯(冇咖啡因)

午餐:西柚半個或汁(不加糖)、沙律(任何調味醬)、肉(任何款式及食法)、咖啡或茶一杯(冇咖啡因)

晚餐:西柚半個或汁(不加糖)、沙律(任何調味醬)或蔬菜(青或紅色,可加油及調味品)、肉(任何款式及食法,可以魚代替)、咖啡或茶一杯(冇咖啡因)

消夜:蕃茄汁或淡奶一杯
***我會飲 V8 雜菜汁/淡奶唔飲, 怕肥***

注意事項
以上的餐單沒有份量的限制,你大可食至完全胞肚(食唔落)。但不可以隨意加減餐單內的項目,例如不可以在早餐減去煙肉,午餐內減沙律。這餐單的設計是以食品的組合,達至身體自行燃燒脂肪。其中西柚十分重要,因為這是用以發動燃燒脂肪程序的催化劑。

減少飲咖啡,因為咖啡能影響胰島素的平行,妨礙脂肪燃燒的進行。請盡量以每餐一杯為限,能以清水代替更佳。

每餐之間的時間,不要進食任何食品,如你依照以上餐單的食物類別及飽肚,應不會肚餓的。緊記餐單中是避免進食糖、澱粉質,因這些都是類脂化合物,並會轉化為脂肪。食品中的肥油是不會產生脂肪的反而會幫助燃燒脂肪,所以你可以食牛油,或油炸食品。但甜品、麵飽、白色蔬菜、甜薯都不能食。

進度方面

以上的餐單組合,如你是依照各食物組合,第一天,重量不變,五天內你會發現明顯的重量減少,10天後大約可減10磅。

呢個餐單係食十二日休息兩日為一個療程,
直到減到理想體重為止. 佢話一般在75日內可減52磅脂肪的.

大宅

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章

咁如果青少年(12-13歲) 可唔可以用這個餐單呢
相處時需要包容    爭吵時需要溝通
孤獨時需要陪伴    難過時需要安慰
生氣時需要冷靜    快樂時需要分享

子爵府

子爵府

包包b豬:感激不盡啊∼我就係想要呢個喇,明天開始,咁係咪即係吾可以食栗米呀?

子爵府

今日第一日開始呢個餐單,加油....

侯爵府

12日12磅?得唔得ga?小心d好d...
8-)

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至