想生BB

跳至

首頁

尾頁

民房

我有無排卵?

我的cycle一向唔準, 可以短至30日, 長至37日. 見到大家介紹有三種方法測排卵, 我就試下, 但唔係好明白, 有無人可以幫忙睇下以下紀錄:

Day1 36.47
Day2 36.37
Day3 35.94
Day4 36.18
Day5 36.31
Day6 36.14
Day7 35.92 病
Day8 36.61 病
Day9 36.2
Day10 -
Day11 36.16
Day12 36.11
Day13 36.16
Day14 36.04
Day15 36.13 有很多透明分泌, 可拉長
Day16 36.11 分泌很小, 不可拉長, 有微小血絲
Day17 36.25 無分泌

Day14-17 我都有用排卵測試棒, 結果都係-ve.
我D排卵測試棒只剩一枝(好貴:cry: ), 今晚用埋都係-ve既話, 呢個月重駛唔駛用?

子爵府

Re: 我有無排卵?

看來體溫未有明顯上升,我想應該未排.但如果看多幾天,體溫一直上升的話,就應該day14排了.因為你現在仍是低溫.

子爵府

CELIA_2006
如果你個週期係37日可能未排都未定,因為排卵後12-16日先有m,如果你繼續check住體溫,而係慢慢上升既,就可能排左啦day 16.

Celia_2006 寫道:
我的cycle一向唔準, 可以短至30日, 長至37日. 見到大家介紹有三種方法測排卵, 我就試下, 但唔係好明白, 有無人可以幫忙睇下以下紀錄:

Day1 36.47
Day2 36.37
Day3 35.94
Day4 36.18
Day5 36.31
Day6 36.14
Day7 35.92 病
Day8 36.61 病
Day9 36.2
Day10 -
Day11 36.16
Day12 36.11
Day13 36.16
Day14 36.04
Day15 36.13 有很多透明分泌, 可拉長
Day16 36.11 分泌很小, 不可拉長, 有微小血絲
Day17 36.25 無分泌

Day14-17 我都有用排卵測試棒, 結果都係-ve.
我D排卵測試棒只剩一枝(好貴:cry: ), 今晚用埋都係-ve既話, 呢個月重駛唔駛用?

子爵府

Celia_2006

check pm

首頁

尾頁

跳至