論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

大宅

有問題~~

你地會除o左比人工個工人...你地會比幾錢佢買餸...同埋你地會唔會係d特別日子送d禮物比個工人o架...係帶佢買定自己買o左再去送比佢呢?? 同埋請工人係咪一定要工人自己有一間房o架...如果同d細路訓一間房係咪唔得o架~~

大宅

Re: 有問題~~

我會另外比 $ 佢去買

大宅

睇o黎你都對佢幾好wor... 我Mummy有個朋友係有工人o既...佢係住西班牙屋果d o既...不過唔係香港o架...佢工人係佢老公面前就講佢老婆壞話...之後係個老婆o度又講老公d壞話... 佢老公係出面有女人果d人o黎o既...佢老婆都知...都比會佢出去玩...但係就話唔可以比d女人返屋企low... 我Mummy個朋友就好憎個工人...我Mummy叫佢帶埋個工人出去食飯 佢話食剩打包比佢得o架啦... 好似對個工人好衰咁...個工人都好識做...我地臨搭機前去mummy朋友屋企...走果陣個工人都會幫我地搬行李...不過而家個工人炒o左lu!!

有一次係葵芳見到有個僱主係catalog帶個工人buy 對puma鞋...但個僱主比錢o既... 我諗佢對d工人都好好...

大宅

大宅

kayan:工人可以同細路同一房睡,但係唔可以有cam係房(私隱問題)工人做得好,比

大宅

ksma~~ 原來好多僱主對d工人都好好o既...

別墅

其實有邊個僱主唔想同工人相處得開開心心ar,只不過好多工人一見妳對佢地好d,就鬆毛鬆翼,愈做愈差,僱主先被迫對佢地firm d之麻,我就係一個活生生o既例子喇

首頁

尾頁

跳至