跳至

首頁
12345...6

尾頁

複式洋房

你哋重咗幾多磅呢????

Dear All,

我將近22週了, 但己經重咗16磅. 跟著來的18週都唔知點算?

PearlKwan

複式洋房

Re: 你哋重咗幾多磅呢????

PearlKwan,

我現在23週重咗16磅, 不過唔洗驚, 現在應該控制住食量, 就OK 啦。 因為我上次有BB時, 頭幾個月好肚餓, 食好多嘢, 但之后無咗害喜時, 自己控制食量。到生BB時重咗30磅。返工時只係重咗5磅。

別墅

I am 23 wks 3 days but only gained 11 pounds. According to the books I read, you are supposed to gain:

1st trimester - 3 pounds
2nd trimester - 11 pounds
3rd trimester - 11 pounds

Total around 25 pounds for person with normal weight pre-pregnancy. If you are under or over weight beforehand, then you need to gain more or less respectively..

Even I seem to be gaining the right weight, but many people my tummy is a bit tiny for 23 weeks. So I have to start to eat more day by day

複式洋房

今日上磅已經重左22磅啦. 唉~~實超重啦. :cry:

別墅

I think I only gained 7-8 lbs until now, almost 24 weeks pregnancy, which is a bit underweight according to the standard weight that should be gained during one's pregnancy.
[img align=left]http://aycu25.webshots.com/image/16384/2001819284782176661_rs.jpg[/img][img align=left]http://aycu05.webshots.com/image/17564/2002612367092691437_rs.jpg[/img] [img align=left]http://aycu34.webshots.com/image/1233/2006175719270995912_rs.jpg[/img] [img align=left]http://aycu03.webshots.com/image/3522/1610832001425011235_rs.jpg[/img] Welcome to visit Christie in the Wonderland 歡迎到訪雪雪的Baby House Happy Christie, born at 23:30 on 20 March 2004, 2.6 kg.

侯爵府

好媽媽勳章

我同pearlkwan–樣,重左15磅 :-( :-(
可能因為我有左後完全冇嘔過,所以咪......直線上升(d體重)!
:-( :-(

複式洋房

Dear ac321,

你唔好唔開心啦, 我現開始控制每日的飲食, 不過除了正餐外, 我都會多吃生果, 但揀多汁的水果, 因又可多吸收水份, 仲比小水份的生果容易消化, 咁咪無咁肥囉.

pearlkwan

大宅

我重得6磅咋, 咁我咪要急起直追先得??? :-(

複式洋房

複式洋房

我而家係23周,唔知有冇重到,但係我21周果陣去睇e生,就重左10磅,e生叫我冇一下子肥得咁多,唉,真係慘呀,而家都唔知點順.

別墅

hi:
我依家25weeks,已經重左27lb我都唔記得問醫生我正唔正常,我依家肥晒塊面到,d fd 見到都問我係肥定腫,我都唔識答,只識傻笑law...hehe.....

侯爵府

好媽媽勳章

侯爵府

好媽媽勳章

pearlkwan 寫道:
Dear ac321,

你唔好唔開心啦, 我現開始控制每日的飲食, 不過除了正餐外, 我都會多吃生果, 但揀多汁的水果, 因又可多吸收水份, 仲比小水份的生果容易消化, 咁咪無咁肥囉.

其實我本身就好鐘意食野,每日都食好多生果,加上我又冇介ロ,重每日飲1支鮮奶......=>所以咪 :-( :-( :-(
其實我上一胎多左個2幾30磅重係個身到,衣家又.... :-( :-( 唯有希望啊女幫我吸多d走!!!!

侯爵府

好媽媽勳章

poo_law 寫道:
我重得6磅咋, 咁我咪要急起直追先得??? :-(

我比d妳好吾好呀?隨便攞,要幾多都得!

大宅

我大約重11-12磅,我想BB 應該幾吸收,因為朋友話唔覺我特別肥咗好多...我想我肥得較平均..但有時會覺得自已個樣突然好似好師奶....

大宅

Zue,

你唔好忘記你馱住兩個,唔知嘅人都真係比你個27lbs 嚇親呀.哈哈

我就總共重左15lbs. 但整體來講都係得103lbs.

我同你一樣都係肥係面到.

大宅

KIKI--MAMI,

妳都很輕啊!我現24w,共重左12lbs,現在的體重是108lbs!不過我的面都沒有肥到!

諾行諾希的網誌  http://hk.myblog.yahoo.com/lorenlam822兒女是耶和華所賜的產業;所懷的胎是他所給的賞賜。(詩 127:3)

複式洋房

我都係肥到塊面到呀,d朋友見到我都話我塊面肥左好多,但就唔覺我既肚大,我都唔知好定係唔好.
同埋我d手手脚脚都有肥到,d鞋着到都覺得緊左.但面就特別明显d.

男爵府

男爵府

首頁
12345...6

尾頁

跳至