跳至

首頁

尾頁

複式洋房

有乜辨法可以方便些呢?????

各位準媽咪,

本人的收入(食物)與支出(排便)勁不相符比例, 請問有乜好的方法介紹吓呢?
我己經每日都吃2+3的水果各蔬菜和8杯水的, 但始終不能有正常的排便, 唔知會唔會因為以上問題, 所以體重越來越重呢?

Pearlkwan :-(

複式洋房

Re: 有乜辨法可以方便些呢?????

複式洋房

hi, 你可以臨?前飲一柸密糖水,天朝早飲柸鹽水,對我好work, 你可以試嚇,不過最好 try 一星期啦,記得話我知 work 唔 work wo

複式洋房

西梅, 西梅汁或間中飲奶茶, 都是我的排便便方法!

複式洋房

Hi Sarah,

飲鹽水唔會太咸影響BB咩, 咁要開幾多比幾多好呢?

Pearl

大宅

可以試o下食‘火龍果‘,
又可以試o下'紅米飯‘都幾好

複式洋房

hi pearl,

落小小飲鹽就夠啦,唔使太咸,密糖一湯匙慢慢食落肚好過開水飲呀,試嚇啦

複式洋房

今朝空肚飲了柸西梅汁, 現在己是下午了, 都仲未想便便的意欲.

紅米/縠麥類, 我每天都會吃的, 所以都唔明點解咁難解決既.

明天都係要試吓飲盬水先.

Pearlkwan

大宅

我飲奶已經會瀉.依家日日飲奶日日瀉 ...

我都覺得飲盬水好得
同埋我 experience 係要每日都去 toilet, 要有恒心.我有時訓晏左 miss 左 "toilet 期", 第二日仲冇咁方便, 好似唔記得左要去 toilet 咁 ...

複式洋房

記得臨訓前食"一湯匙密糖",朝早飲柸鹽水,只飲鹽水唔work ga

複式洋房

我試了連續兩日早上飲西梅汁, 都ok喎, 雖然量都係小, 但方便了不少.
我又試了連續兩日早上飲鹽水, 不過就不是太方便 (我唔記得晚上食一湯匙蜜糖), 我要再試吓先.

唔該晒.

民房

民房

My doctor recommended me to eat "big" banana. It worked !

複式洋房

Dear,

我己經試了鹽水, 都OK不過量都係唔多.
最近我試了一隻孕婦奶粉, 佢聲稱有千維素促進腸胃健康, 都ok喎, 而且便便量都算正常.
如果妳們都好似我咁有同樣問題, 咪試吓囉.
另外, sunraysia的西梅汁都OK, 不過我試了地們就無乜反應.
Pearlkwan

首頁

尾頁

跳至