跳至

首頁

尾頁

別墅

大家有無搽肚紋膏呀

大家有無搽肚紋膏呀? 有什麼牌子介紹?

我聽朋友講可以搽olive oil, 13week就要搽la, 大家知唔知應該去百佳買還是去葯房買果d好呀? 

子爵府

Re: 大家有無搽肚紋膏呀

我12week開始搽,用Mother Care,$39.90/支.有D牌子好貴,成$400都有,但我聽人講,如果係會有紋嘅,搽咗都會有.但搽咗會安心D,所以買 D平平地用下囉.
未經本人許可, 不得轉載

伯爵府

我未開始搽, 依家諗緊買邊隻, 有d朋友話同普通凡士林已ok, 只要夠潤便可以, 我都有另一位媽咪用~$200隻肚紋膏, 到後期都話有少少肚紋, 都唔知揀邊隻好, 可能別人用貴嘅會無紋, 自己用就會有, 反而用平嘢效果都可能一樣掂, 始終搽同唔搽都係求安心啫

大宅

我8w就買左la(曼秀xx), 但搽左兩晚就沒搽lor~~~一個字: 懶! 因媽咪同家姐都話佢地都沒搽都唔會有紋, so我暫時唔搽住, 到痕先算~~~

大宅

各位媽媽, 我有問過e務所的護士, 佢哋話用普通的 olive oil就ok喇, 因為佢搽咗之後冇肚紋. 大家可以去約房買, 我都買咗支, 只須要 $18大元, 可以一試 !!!

但最好勤d搽, 如果唔係就後悔及喇 !!

chBB 寫道:
大家有無搽肚紋膏呀? 有什麼牌子介紹?

我聽朋友講可以搽olive oil, 13week就要搽la, 大家知唔知應該去百佳買還是去葯房買果d好呀? 

禁止訪問

環保接龍勳章

禁止訪問

環保接龍勳章

大宅

之前有bk媽媽介紹屈記的aqeous(差唔多喇,有可能會串錯誤) cream bp,唔貴只係40幾元一大盒,話幾好用,唔"立",又寫明適合孕婦用,所以我都買左黎試下,用完後,我可能又會試下olive oil,睇下邊隻好d,貴個d我就唔打算試了~

別墅

我今天問了朋友,去百佳買食用果d olive oil,還是去葯房買好, 她話以前她用食用果d,貪渠天然wo

複式洋房

請問有冇人搽金花油? 效果是否比肚紋膏或olive oil 好?
其實肚紋膏是不是不單止用來搽肚的,仲要用來搽乳房, 大腿?
現在才16weeks,咁咪有排搽?

大宅

係呀, 每個部份都要搽架, 你生完之後都要搽多兩個月架, 千企好生完就停咗佢呀....

SmallYam 寫道:
請問有冇人搽金花油? 效果是否比肚紋膏或olive oil 好?

別墅

SMALLYAM, 我都係搽金花油, 係朋友介紹o既, 話到好好咁, 咪試o下law, 其實我覺得有冇肚文真係因人而異, 有friend mug都冇搽, 生左2個都有文, 有人搽d貴價野一樣有文, 不過搽o下心理上好d同埋第日冇得賴姐
緊張媽媽大師 寫道:
係呀, 每個部份都要搽架, 你生完之後都要搽多兩個月架, 千企好生完就停咗佢呀....

[quote]
SmallYam 寫道:
[/quote]
HON

首頁

尾頁

跳至