嬰兒用品

跳至

首頁

尾頁

大宅

好媽媽勳章

真假美贊臣A+

HI,

請問各位媽咪有無發覺你0地BB食完D奶粉空罐如果自己無用就會當垃圾掉;但近排有人會回收空罐唔知會唔會做假奶粉呢,本人有以下問題想請教 ????

1) 請問各媽咪有無識得分真假奶粉

2) 美贊臣現時係咪有新舊裝之分如何分辨呢

大宅

Re: 真假美贊臣A+

大宅

大宅

好媽媽勳章

HI,

真係無媽咪有資料提供呀;不過我就打0左去美贊臣問有以下回覆 !

1) 請問各媽咪有無識得分真假奶粉
真奶粉有以下特質 :
A) A+只有400G & 900G.
B) 罐上所有資料會中英對照.
C) 罐上印有美贊臣熱線.

2) 美贊臣現時係咪有新舊裝之分如何分辨呢
美贊臣新裝奶粉尚未流入市面.

**以上資料希望幫到大家,如有其他資料請報上**

伯爵府

美贊臣有新裝奶粉咩?幾時出呀?

男爵府

現在出的都係新裝架啦
舊裝就有部份配方不同

係大行及大藥房咪安全d囉

大宅

我曾經係大埔一間唔相熟既藥房買過一罐個罐底冇個"E"字.因為平時買開都有,跟住我走去百佳睇,都係有.於是我打去美贊臣問過,佢地都係話我知個三個要點.佢地話有"E"字同冇"E"字既分別係新裝同舊裝既唔同.係冇問題既.之後,我都問返我相熟個間藥房,佢地話佢地都唔清楚,不過好肯定既係如果直接同美贊臣攞貨係有個牌掛既.我諗認住個牌啦~

侯爵府

咩E呀, 唔明呀, 我D係BB會送的, 都無個E字架 ?-( ?-( ?-(

係咪900g的才有分別呀???

大宅

你細心啲睇下個罐邊有個大楷E字,美贊臣都話係冇問題,只係新裝同舊裝既唔同.既然你個啲係佢地送俾你既,你都唔洗驚啦,實冇問題既.我都check過兩罐既成份係一樣.
我唔知係唔係900g裝既問題噃~
Alexismama 寫道:
咩E呀, 唔明呀, 我D係BB會送的, 都無個E字架 ?-( ?-( ?-(

係咪900g的才有分別呀???

侯爵府

cho_mama

我真係睇唔到400g有呢個E字, 等我明天係工人房拎CAN 900g睇下有無先

但我有朋友係奶粉公司做, 佢話通常轉新裝, 條formular都一定會轉架, 所以營養成份一定有少少唔同架, 但好左定差左就無人知啦

首頁

尾頁

跳至