美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

男爵府

試過現代美容中心$88 facial嗎?

試過佢地$88 facial好唔好呀? 做完有冇叫妳們join plan, join plan 要幾錢? 因為到期, 想下星期試下, 驚住d職員好煩要join plan , 所以問定, 試過的可以話我知嗎?

thk

複式洋房

Re: 試過現代美容中心$88 facial嗎?

最好咪去,你coupon 到期係free 嘅定你比錢買架......佢地d comment 勁差,我就唔敢去啦!

男爵府

現代美容前排上市時有很多Bad News。報道寫了很多例子,主要話d顧客話俾騙,而且好似話join左後成日都book唔到,結果到期。你上網看看d 舊news,因唔係記得好清楚詳情。

男爵府

比錢的.

靚太唔易做架 寫道:
最好咪去,你coupon 到期係free 嘅定你比錢買架......佢地d comment 勁差,我就唔敢去啦!

禁止訪問

大宅

我有個friend(做美容)行內好多話好hardsell,同佢個friend(mb的客)都被迫開了十多萬course都仲要hradsell,攪到佢唔敢再上去,d $都唔要
http://i196.photobucket.com/albums/aa182/sandylaw2323/1086480846.gif

別墅

真係好HARDSELL架佢地,我同事都試過

別墅

我幾年前都去過,o個時係買一送一,佢地話每次用2張coupon已ok (即$100). 所我同朋友一齊各買左$5000 (100張coupon). 之後同各位經歷一樣 :

勁難book,每次都要2-3星期前book定 (但後來發覺佢地將黃金時段 6-8pm hold晒俾diamond card 既客).

每次做facial前都有個所謂consultant來check皮膚,然後suggest你做邊種treatment,最後每次都要簽4-5張

o係做緊其間,個美容師會再sell 你其他package內冇的treatment, 如xxxeye mask etc

做完後你要再o係門口counter 簽名取返membership card,但佢地通常唔會直接比返你,而係有個consultant 請你入房再 sell,如你唔買,再會有第2個人入來做"梅",話呢個優惠只有今日先有,又話你d皮膚呢度唔好o個到唔好,只有佢介紹既extra treatment先可help 你 etc, 總之手法來來去去都係呢d

好彩之前有朋友warn過我,所以次次都sell我唔到.但自己都唔好受,因做facial都係想relax,但就次次去前都要諗定對策"luck身".所以我都諗住做完D coupon就算.但最後都用剩30幾張,實在太大精神壓力啦

旻旻體重:20.11.03 - 3.275kg height - 49cm5.12.03 - 3.65kg22.12.03 - 4.66kg6.1.04 - 5.3kg27.1.03 - 6kg 21.2.04 - 6.59kg27.4.04 - 8.4kg   height - 66cm29.5.04 - 8.68kg24.7.04 - 9.31kg7.9.04 - 9.7kg    height - 73.4cm13.11.04 - 10.38kg28.12.04 - 10.5kg   height - 76.5cm28.12.04 - 我識行啦  :lalala:17.12.05 - height - 87.5cm

別墅

分享下某次"luck 身經驗:

個 agent sell 我再買coupon,好似o係$8000.咁我話唔駛啦,我想用晒手頭上既野先.....跟住佢捉住我唔放啦,最後有3個女仔o係房到sell我.....搞左成個鐘我都唔制,佢地又唔比我走,大佬呀成夜晚9點幾,嬲到我死死下...於是我發脾氣好大聲咁話 "$8000之ma,對我來講都唔係咩錢,唔駛兩日就返來啦!(當然係作大啦!) 但駛$要駛得開心,我而家好唔happy呀,如你地再唔俾我走,我會打999報警!"之後再去有幾次咁大把佢地冇sell我!

呢間野免費請我都唔去呀!
旻旻體重:20.11.03 - 3.275kg height - 49cm5.12.03 - 3.65kg22.12.03 - 4.66kg6.1.04 - 5.3kg27.1.03 - 6kg 21.2.04 - 6.59kg27.4.04 - 8.4kg   height - 66cm29.5.04 - 8.68kg24.7.04 - 9.31kg7.9.04 - 9.7kg    height - 73.4cm13.11.04 - 10.38kg28.12.04 - 10.5kg   height - 76.5cm28.12.04 - 我識行啦  :lalala:17.12.05 - height - 87.5cm

侯爵府

我聽人地講呢間野成日都hard sell人地買course coupon呢d野,但係去book做facial又成日都無位咁...成間黑店咁,所以就算佢有幾平的試做價,我都唔會去囉....

而我fd 媽咪,就係個度買左好多course同coupon,因為佢地tum得佢開心,但係我fd媽咪都好惡,佢book親都係做完一次就book,個度d人叫佢電話book,佢唔制,話「我次次都係counter book的,我未試過電話book,你唔比我係度book的話,叫你經理出來見我」卒之咪又係比佢book,因為我fd媽咪聲大大係counter度嘈,做生意就最忌呢d野...

所以對住呢d呢間美容中心,有時「大聲就岩九成」的理論係正確的...但係比錢出去,重要勞勞嘈嘈,我就唔制啦...
8-)

男爵府

我都係用試用價去做左之後join course,
第一次去有個consultant跟你入房, 幫你睇皮膚後才做, 佢間唔中就走入來問下你覺得點, 套下你傾計, 做完後我覺得ok, 而且有朋友都join左, 所以我都打算join, 佢就開始叫我join個貴d既course, 初時我都say no, 不過經過佢地多返落咀頭後, 我自己計過又真係幾底, 所以落左搭

之後, 定時定後都book到時間, 都好滿意
不過你就要堅持d, 因為每次佢都走來叫你加lee樣加個樣, 不過我次次都話做返本身course個d, 佢就無再來煩我

其實計落join course係底既, 不過我都聽好多人話成日book唔到

另外, 我fd之前係入面做, 佢話佢地成日要d facial姐姐出去撈魚仔(搵客), 所以真係睇下你好唔好彩

複式洋房

佢地上市嘅錢大部分係D 客嘅過期COURSE 呢架......

別墅

別墅

佢係美容界最衰的一間,只靠外表,10個人有11個話唔好,信不信由你.

大宅

baby2046,
如你真想用$88試做facial, 不如我介紹你去我做開個間, 她們又吾會hard sell, 會好relax .

男爵府

男爵府

絕對係一模一樣呀

irischanpl 寫道:
我幾年前都去過,o個時係買一送一,佢地話每次用2張coupon已ok (即$100). 所我同朋友一齊各買左$5000 (100張coupon). 之後同各位經歷一樣 :

勁難book,每次都要2-3星期前book定 (但後來發覺佢地將黃金時段 6-8pm hold晒俾diamond card 既客).

每次做facial前都有個所謂consultant來check皮膚,然後suggest你做邊種treatment,最後每次都要簽4-5張

o係做緊其間,個美容師會再sell 你其他package內冇的treatment, 如xxxeye mask etc

做完後你要再o係門口counter 簽名取返membership card,但佢地通常唔會直接比返你,而係有個consultant 請你入房再 sell,如你唔買,再會有第2個人入來做"梅",話呢個優惠只有今日先有,又話你d皮膚呢度唔好o個到唔好,只有佢介紹既extra treatment先可help 你 etc, 總之手法來來去去都係呢d

好彩之前有朋友warn過我,所以次次都sell我唔到.但自己都唔好受,因做facial都係想relax,但就次次去前都要諗定對策"luck身".所以我都諗住做完D coupon就算.但最後都用剩30幾張,實在太大精神壓力啦

子爵府

依間出哂名係黑店黎, 唔使諗啦, 下嘩? 話88, 變88000都唔止呀, 仲要book唔到搞到你一肚氣呀!! 我有friend幾年前都比佢握左3皮野, 搞到佢真係欲哭無淚 , 諗起都鄧佢

男爵府

男爵府

首頁

尾頁

跳至