想生BB

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

有冇陀BB,陀得好舒服的媽咪?

有冇陀BB,陀得好舒服的媽咪?

例如冇嘔,冇頭暈呀,又唔會成日想瞓,就算連個肚都唔會扯住痛,(醫生話子宮變大就會可能扯住痛),個胸又唔痛,總之除了冇M之外,就唔mu唔舒服啦。

我就係o甘,呀b會唔會有問題,好擔心呀,不過我只得四週,唔舒服會唔會遲d先出現呢?

男爵府

Re: 有冇陀BB,陀得好舒服的媽咪?

男爵府

依家先得四週, 真係唔會有太多大肚婆特徵, bb仲咁細, 子宫唔會突然大咗架嘛, 唔洗咁擔心
我陀兩個bb都冇嘔, 但係隨住佢地一日一日長大, 但肚皮越來越脹, 條腰真係會痛架, 尤其我個肚真係好大個 (我兩個bb都係大碼b), 另外你bb會同你爭氧氣, 所以夏天就會辛苦啲, 呼吸會困難啲咁囉
anyway, 放鬆心情, 有疑問上黎bk傾下, 學到唔少野架, 我都係咁架咋
努力呀

複式洋房

Pandacat_bb,

聽到你番說話,我都安心d。
因為我試過一次的經驗,一開始知道自己有左,右邊肚就扯住痛,限住又嘔,但個次結果BB唔長胎,冇心跳,最後要放棄。事隔兩年,兩年裡面我都未曾再有,曾經試過很多方法,甚至同老公鬧得好不愉快(因為他不合作,唔願意一齊去檢查,但他又喜歡小朋友),就是最近吵得最多的時候,令到兩個感情都變差,點知就在近月發現自己有左,有時世事真係好奇妙,bb在這時候來臨,好似做左一個和事佬o甘,修好我兩的關係。所以希今次能夠順順利利生一個健康的 bb。

複式洋房

pandacat_bb ,

有人話陀仔唔會嘔,陀女就會嘔,其實有冇關係呢?

大宅

我陀囝囝時都冇嘔過,不過就試過初期每朝都有頭暈,又試過好似食極都唔飽,試過有一次食得少0左0野,差0的0係地鐵暈低,總括0黎講都ok…
後期就係條腰成日痛…有時就0訓0訓0下覺時小腿抽筋,不過我又唔敢叫醒老公,因為佢要返早,唯有忍0下0羅…
不過可能我唔嘔0既原因係因為我頭3個月都日日飲新鮮果汁,可能飲親都係0的酸甜0既0野,如橙汁、西柚汁之類…

複式洋房

francojoan,

咁你有冇每朝早起身都覺得好眼瞓,眼瞓到好似昏迷咁呀?

別墅

我陀囝時都冇嘔過呀! 成個過程都好舒服, 又食得 (份量同老公一樣, 一日食5餐, 成日肚餓, 仲重

複式洋房

但是你地初期個肚會唔會唔舒服呢?

我週數好短 (得5週),可能係未變大的關係,個肚冇感覺都正常呀? 是不是呢 ?-

禁止訪問

睛靈勳章

別墅

我都同你一樣,係比較累!
都會擔心有冇問題。所以好希望多啲bk媽俾下意見!

大宅

我係乜都無,連m痛都無埋,好enjoy......
[url=http://www.snugglepie.com][img]http://www.snugglepie.com/ezb/362025.png

男爵府

applecarey 寫道:
我陀囝囝都無嘔過

食得訓得

除左後期,個肚太大
訓覺比BB壓住就辛苦D
腰痛呀

其他大肚辛苦野touchwood未試過,

我大肚時很C服, 完全不像大肚,食得訓得,有時老公出去飲
該用戶已被刪除

伯爵府

me2
jocola 寫道:
我係乜都無,連m痛都無埋,好enjoy......

伯爵府

我陀bb時都係非常舒服,除
大b駿逸細b駿晞

複式洋房

我大肚果時都冇咩野....同冇大肚冇咩分別.....d同學, 同事都笑我....

首頁

尾頁

跳至