在職全職

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

有冇人知道懂全盤會計即讀到LCC&I那個Level?

我想找份會計文員的工,但好多都要懂全盤會計,但我LCC&I只考到second level,可以嗎

別墅

Re: 有冇人知道懂全盤會計即讀到LCC&I那個Level?

那要看那間公司的要求, 如佢要求全盤會計, 多數都要high level程度, 但你可以試試嘛!

侯爵府

Re: 有冇人知道懂全盤會計即讀到LCC&I那個Level?

我都讀到3rd level,但係你叫我做,我就真係唔識做啦,因為我都無呢方面的經驗,我有的fd只得1st level,但係都做全盤全計,全因佢工作經驗搭救,所以除了學歷,都要睇下工作經驗呀...
8-)

男爵府

agreed!

在一間簡單的公司用, 我個人覺得2nd level 已經足夠, . 回想約10年前, 我讀完2nd level, 不甘心做一世book-keeper, 去了一間保證能教授全部盤數的中小型公司做, (當然那時的薪金非常低, 但值得). 所以我現在已能幫助我老公, 處理公司帳目給會計師, 慳唔少呢!

首頁

尾頁

跳至