育兒好物

跳至

首頁

尾頁

民房

請問邊隻日本奶粉較好

bb而家食緊雀巢金裝能恩, 但係佢唔係咁鐘意食, 次次一比佢就反胃, 我每日都係等bb訓著先餵佢, 我見佢唔肯食想同佢轉過一隻奶粉, 希望佢鐘意啦! 聽講日本奶粉無咁甜, 所以想試下, 各位媽咪有咩意見呀?

民房

Re: 請問邊隻日本奶粉較好

無人知

男爵府

畀面勳章

森永
06年7月8日在浸會醫院開刀出世,重2.55kg,身長46cm,頭圍32.5cm

男爵府

好難講邊隻好, 奶粉係講同bb夾唔夾, bk好多mami都話明治同森永係日本較多人食, 而雪印好似話因為幾年前曾經試過出問題, 所以依家較少人食, 而我囡囡就食緊明治大仔, 我揀佢係因為佢DHA含量較高, 我想BB聰明啲

大宅

好媽媽勳章

我BB女出世到而家都係食森永.....我就覺得好好......
日本既導遊都係話森永同明治o係日本較出名同多當地既BB食

別墅

manman0401 寫道:
我BB女出世到而家都係食森永.....我就覺得好好......
日本既導遊都係話森永同明治o係日本較出名同多當地既BB食

大宅

我個女就食明治,我覺得幾好喎!

大宅

我囝囝食森永大仔..之前都係食NHA, 因為佢唔LIKEY 食, (因為苦的), 所以轉左食森永, 即刻有番奶隠 :mrgreen: :mrgreen:

BTW, 上個WEEK 西田大減價買兩箱為起都係$120一罐咋..勁抵..

大宅

我個仔就雪印, 因為之前試過森永---難有便便
咁雪印就日日有, 咁幾靚添..
我建議你都係買一罐試試先, 睇下你個b 接唔接受到

民房

唔該晒咁多位媽咪

別墅

li313424 寫道:
我個仔就雪印, 因為之前試過森永---難有便便
咁雪印就日日有, 咁幾靚添..
我建議你都係買一罐試試先, 睇下你個b 接唔接受到

我個女都係食雪印,我都覺得幾好,便便都日日有,剛剛轉左食大仔啦

複式洋房

Li313424:

請問你BB係食平時在市面買的"雪印",定係日本叫Bean Stalk 的"雪印"呢?價錢好唔同喎!

香港賣的"雪印":~$150
日本賣的Bean Stalk "雪印"190 (上網訂)

唔知兩隻有無唔同呢?

子爵府

畀面勳章

上網訂bean stalk唔使咁貴,係東西到訂平好多!

複式洋房

Suklaic,

東西平D嗎?我看過它的website,bean stalk 平均要 $210 一罐 (要買8罐)!

大宅

想問下各位食緊日本奶粉的媽咪,妳地開奶係點開,係咪跟返佢個建議,開一半溫水加奶粉,再倒余下的溫水,有無人一次過加足夠的水再加奶粉,如果一次過加水,大仔的奶粉妳地點開?

大宅

請問你BB係食平時在市面買的"雪印",定係日本叫Bean Stalk 的"雪印"呢?價錢好唔同喎!

香港賣的"雪印":~$150
日本賣的Bean Stalk "雪印"190 (上網訂)

我係食日本那隻嫁 ...我係卓悅買 $198, 但成日無貨
如果邊個有興趣想試, 我會平賣
因為我就黎轉大仔奶粉, 會 $180出售

大宅

通常我會係 80熱水 加 120 暖水= 200 ml
跟住加10匙奶粉,
呢個方法比較懶, 但我一直都係咁做囉

大宅

我係開足左水先, 再加奶粉. 因為我怕工人唔識開, 所以用簡單d 既方法, 等佢小d 機會出錯. 而我自己開就會如果開200ml 奶 就會預先落180 ml 水, 再加埋奶粉就剛剛好啦...

bjw 寫道:
想問下各位食緊日本奶粉的媽咪,妳地開奶係點開,係咪跟返佢個建議,開一半溫水加奶粉,再倒余下的溫水,有無人一次過加足夠的水再加奶粉,如果一次過加水,大仔的奶粉妳地點開?

男爵府

魅力公主 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

我個女都係吃明治大仔, 我都係開足水再加奶上去~
如果要吃200ml, 我係水200ml再加4匙奶粉~
都唔知係唔係咁~
其實正確應該係點呢?

smilebaboo 寫道:
我係開足左水先, 再加奶粉. 因為我怕工人唔識開, 所以用簡單d 既方法, 等佢小d 機會出錯. 而我自己開就會如果開200ml 奶 就會預先落180 ml 水, 再加埋奶粉就剛剛好啦...

[quote]
bjw 寫道:
[/quote]
親子王國已刪除閣下簽名檔內容,煩請自行檢視,頭像,頭銜,暱稱,如帶有廣告或宣傳推介成份,應立即修改或刪除,否則可被封鎖戶口,謝謝合作

子爵府

smilebaboo, 我同你一樣 因為費事工人攪錯
[quote]
smilebaboo 寫道:

[quote]

首頁

尾頁

跳至