懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

你地有冇試過廿週後仍然流啡

你地有冇試過廿週後仍然流啡, 流啡量好少好少, 每次只流一次(指甲咁少淺啡色), 我而家差唔多三十週流過四次, 但check過兩次都冇事(又查不到原因), 之後再有我見咁少冇check, 比健康院姑娘苦口婆心話我, 我覺得好煩呀, 又擔心, 你地有冇試過呀﹖ :-(

男爵府

Re: 你地有冇試過廿週後仍然流啡

我而家28週, 都有少少流啡, 醫生話有少少胎盤前置, 另外個胎位唔係咁好, 叫我係屋企休息!

我諗你一有流就要去睇醫生或者打比醫生問下!

等待BB的小貓 寫道:
你地有冇試過廿週後仍然流啡, 流啡量好少好少, 每次只流一次(指甲咁少淺啡色), 我而家差唔多三十週流過四次, 但check過兩次都冇事(又查不到原因), 之後再有我見咁少冇check, 比健康院姑娘苦口婆心話我, 我覺得好煩呀, 又擔心, 你地有冇試過呀﹖ :-(

伯爵府

touchwood我冇試咁, 你d家姐會唔會咁?
不過都係睇下e生, 小心d 好, 睇左e生攞假喺屋企抖下都好吖

大宅

小貓老師 :

咁你每次去急症室係咪都要留院觀察架, 我上次都入e院check過, 留左兩日一夜, 悶死我喇.

小貓老師 寫道:
等待bb的小貓,

你都係睇下醫生好d, 我都試過流血和啡, 每次我都去急症室, 唔好怕麻煩, 因為可大可小, 不過多數係無咩事, 我兩次都係查唔出原因, 但最要俾醫生睇下, 無事就最好, 多數佢地會俾成倨禮拜你休息, 就真係要休息, 多瞓床, 唔好操勞, 直情連家務都唔好做, 食完就瞓, 瞓完就食, 咁會好d架! 總之就係要休息得好d啦!

男爵府

我試過, 睇完醫生又搵唔出原因, 之後休息左10日...日日訓床.....就無事lu...
hello, 我叫澄澄yubi, 2009年5月29日出世 ^__^

洋房

大宅

冬日勳章 2011精緻種植勳章 畀面勳章

me too, I have brown around 1 week & a half ago. the doctor gave me more than 1 week to rest. now is fine I just get back to work today.

男爵府

我今胎都試過
早期有流啡
中期都有流啡
又係查唔到原因
睇婦科
個DR 話我生左一粒好細粒的息肉
而有影響

BB出世後
一切都OKAY
但助產士再檢查
又話冇息肉

所以我都唔明原因

但個個case唔同
見下dr
會安心d架

大宅

基本上我四五個月開始就有嚕, 差不多每日都有流啡, 但係我一直都唔知, 以為係正常, 直至月頭入左院, 醫生檢查先知係流啡, 不過醫生都搵唔到邊度有流血, 不過我自己知道, 行少d, 就流少d囉...

男爵府

我呢排都有流啡啊~我15號去覆診又話冇事 仲check埋bb size 正常wor~流啡又唔多 因為我d分泌物"黃"色就發現有少少"啡"色ge分泌物 so~我至發覺係流啡 but~e生都話冇事又冇講到點解會咁?(佢又趕住開meeting so我都冇多問) ~e+29週每隔2wks都要番e院check~ 我唔會太擔心...黎緊29號 我會問清楚e生有關流啡ge問題先得 (希望到時記得問la!)哈哈~我好"大頭蝦"ga
]http://www.baby-kingdom.com/static/image/smiley/comcom/30.gif[/img]

大宅

beebee@_@,

我情況和你一樣, 都係分秘偏黃有少少啡, 落落護墊顏色有d皮膚色.

你話返e院check既意思係私家定政府呀, 我係政府健康院check, 就算見e生都冇咩用, 佢連下體都唔幫我檢查就叫我去e院做檢查, 佢話原因好多話唔到比我聽. 反而健康院d姑娘仲好, 耐心好多, 個姑娘話雖然check過未必查到原因, 但都要check, 佢話你唔好以為流啡好普遍, 佢話佢做左咁耐婦產科流啡一d都唔普遍, 一定要正視, 佢見我已經7個多月雖然穩定, 但最怕有可能係胎盤剝落就麻煩了, 個姑娘真係好好呀, 佢好肉緊呀, 我好多謝佢既勸告, 所以我下次如流啡一定聽佢話返e院check下.

beebee@_@ 寫道:
我呢排都有流啡啊~我15號去覆診又話冇事 仲check埋bb size 正常wor~流啡又唔多 因為我d分泌物"黃"色就發現有少少"啡"色ge分泌物 so~我至發覺係流啡 but~e生都話冇事又冇講到點解會咁?(佢又趕住開meeting so我都冇多問) ~e+29週每隔2wks都要番e院check~ 我唔會太擔心...黎緊29號 我會問清楚e生有關流啡ge問題先得 (希望到時記得問la!)哈哈~我好"大頭蝦"ga

禁止訪問

大宅

冬日勳章 2011精緻種植勳章 畀面勳章

I have it a little brown before but now stop. the doctor didn't really explain why but she said the baby is normal. I will see the doctor again tomorrow.

but sometimes some yellow came out. is it normal? or I have to ask the doctor also tomorrow?

男爵府

Dear~等待bb的小貓: 係啊~我都知唔可以忽視"流啡"but我e+每隔2wks都會番屯門醫院到check住 因為我上一胎未足月出世 so按排去醫院check 黎緊29號我都會番去 到時再睇醫生點講囉 上次個男醫生都趕住去開會 我問多一兩條問題 佢係度"笑"我~ 咪問番佢"我係咪好多問題" 咁我有問題先問ga咋~都想知點咁會咁ga嘛~"睇得出佢好唔耐煩" :cry: 上次係個女醫生 係唔同d比較答得詳細一d~我都係睇埋今次先...
]http://www.baby-kingdom.com/static/image/smiley/comcom/30.gif[/img]

首頁

尾頁

跳至