論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

畀面勳章

係唔係個個工人都咁衰

心大心細, 唔知印好定賓好.......不過睇見你地d工人好多唔好既野.........唔知點好

請就一定要請, 不過可唔可以比d意見,印好定賓好。
賓可以教小朋友英文, 不過好似好奸。
印就唔識英文, 純d, 不過又驚太stupid。
http://www.edu-kingdom.com/?10928
教育王國個人空間

洋房

Re: 係唔係個個工人都咁衰

無話印好定係賓好,只係講luck。
但唔好諗住賓賓教英文,口音太差啦!

子爵府

totally agreed!!
請工人都係講采數,我個阿姐星期日到左....做左4日啦...無咩bad comments住,因日子太短只可以話常算ok...佢係賓姐,40yrs old,做過10年,係街坊d賓姐介紹,有前僱主contact no.,同佢前僱主傾完的comments好先請的.
所以,唔好太最重係未教小朋友英文,因有d賓姐唔多講野,幾好英文都係甘話啦....最緊要係個為人同責任心....
祝好運!!
paulchen1 寫道:
無話印好定係賓好,只係講luck。
但唔好諗住賓賓教英文,口音太差啦!
該用戶已被刪除

禁止訪問

男爵府

我覺得印印如果有英文工作經驗, d 口音清過賓賓. 例如我個件在星加玻3年湊小朋友, d英文好得架.

真係睇各人本性,同埋睇你好唔好彩 ! good luck

大宅

只係講luck ... Good Luck to U la..
Anson在2006年1月29日出世!

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

真係好講彩數架
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

珍珠宮

珍珠宮

睇運氣和大家的緣份.

伯爵府

我又唔覺d賓英文好得喎, 我工司老闆係英國人, 日日都係對住d "鬼", 我真係一d都聽唔明賓賓講乜.

相反, 我請左個印, 佢好好學, ex employer度又同小朋友聽/睇DWE, VCD, etc. 學埋好多英文, 發音不知幾標準. 不過最慘佢識聽識睇唔識寫, 26個英文字母梗有4個撈到亂晒 (因為佢學印尼英文先ge). 我都唔會旨意bb大個佢會教到bb乜野, 只係想印印的好學可以感染bb想睇多d書.

大宅

其實我第一個工人我都覺得佢幾好(我要求唔會太高,就算佢頭髮做colour,油腳甲,去街放假化

大宅

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章

[size=medium]我請果個係泰國人, 雖然佢唔識英文, 但我覺得無問題喎, 佢對我個BB好好, 好錫佢, 又會自動自覺做嘢, 唔駛我擔心. 其實工人嘅嘢, 係妳對人好人對妳好啫.

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

我個人覺得湊小朋友用賓好d,佢地個危機意識會高過印.(心理變態除外 ),我覺得唔可以話邊個奸d或純d.
賓就好跟足勞工法例,但我覺得自己無犯法既,我唔介意大家勻真d.至於英文,因賓係美國口音,所以同我地又真係唔同.不過溝通方面,您講既佢都會明既,佢講既有時我都會問,依家佢會串比我聽.
印就比我印象麻麻,同埋有d咩事,佢地都一樣會有人教佢告僱主,所以都係一樣.
都要睇您好唔好彩同個工人溝通得好唔好既.

伯爵府

畀面勳章

多謝各位意見, 我都有聽下一d朋友分別請左賓同印既。我都覺得好難決擇。如果係你地會請約滿留港, 定係外地入口咁呢? 如果有前僱主, 係唔係一定要打比佢問下個工人點呢? 有咩要問呀?
thank you!
http://www.edu-kingdom.com/?10928
教育王國個人空間

首頁

尾頁

跳至