自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

2019新春慶豚圓

help! 一訓著就不停發夢......................

巳經好多晚都係咁, 無覺好訓, 有無得解救呀? 好辛苦呀!!!! :-( :-( :-( 發到好驚! 一起身真係有好驚嘅感覺呀! :-( :-( :-( 點算呀! 幫幫手!

珍珠宮

好媽媽勳章 畀面勳章

Re: help! 一訓著就不停發夢......................

係唔係lee排有嘢煩有壓力呀 :-|

大宅

Re: help! 一訓著就不停發夢......................

我長期都係咁...晚晚不停發夢....人地話熱氣/個人燥就會咁...

伯爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

屋企會點香薰嗎? 點一些薰衣草的香薰吧! 很有效的. 或是把一些薰衣草的香油灑小許在枕頭上.

Latte, 又名臭TE或臭喵

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

有時夜晚發夢係因為日間想太多

複式洋房

我都係架, 由小到大,
一瞓著就不停發夢, 無一晚會幸免
仲要唔係發一個咁少, 最少都有幾個
有時個人較累時更會發成 10個以上
內容無乜意思, 通常都係日常鎖碎事
但就會發夢發到好累, 瞓醒時好似無瞓過咁
就算飲令人安睡的圓肉茶, 用薰衣草香薰
及睇左好多個中醫都無乜作用

公爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

我有一陣子都係咁,晚晚發惡夢,成日比鬼追,又夢見逝去的親人,我想來源是壓力,無安全感,所以最緊要放鬆自己. :mrgreen: 包媽個d飲品都有幫助gar。
錢多錢少,够吃就好。人醜人美,顺眼就好。
人老人少,健康就好。家窮家富,和氣就好。
老公晚歸,回來就好。老婆唠叨,顧家就好。
孩子從小,就要教好。博士也好,賣菜也好。
長大以后,乖乖就好。房屋大小,能住就好。
老板不好,能忍就好。一切烦惱,能解就好。
堅持執着,放下最好。人的一生,平安就好。

禁止訪問

男爵府

[quote]
cherrywing 寫道:
我都係架, 由小到大,
~~最鍚我個寶貝仔仔~~

複式洋房

哈哈, 果然係同道中人
我有時坐坐下 "合著", 一分鐘內即可入夢

Tomkate 寫道:
我同你一模一樣,我係搭地鐵訓幾個站都會發夢架!!

珍珠宮

bubble_bb,

其實最緊要係你自己要放得開, 你既情況應該係由壓力所引致, 我明白仔細係好多野會擔心....家庭問題都唔係一朝一夕可以解決. 個人長期於精神緊張底下, 對自己家人都唔係一件好事, 而家呢個已經係一個警號. 可以既話...應該係盡量找一個讓自己心靈可以休息既時間. 再唔得就要搵專業人士尋求協助

男爵府

哈哈, 果然係同道中人

cherrywing,
係呀,發埋

複式洋房

哈哈~~
一樣呀一樣呀!!
一係一分鐘唔駛就發夢, 一係就會整夜失眠

我都唔知自己係咪發得夢太多呢
個人超級無記性

[quote]
Tomkate 寫道:
係呀,發埋

複式洋房

您們一分鐘內即可入夢, 好像患病的樣子, 是否需要看醫生呢?
哈哈, 果然係同道中人

[quote]
Tomkate 寫道:
我同你一模一樣,我係搭地鐵訓幾個站都會發夢架!!
[/quote]

複式洋房

看過醫生了, 點知仲比醫生話返我轉頭
話發到夢即是瞓得 "林", 佢唔覺有咩問題喎

HillaryMom 寫道:
您們一分鐘內即可入夢, 好像患病的樣子, 是否需要看醫生

男爵府

[quote]
看過醫生了, 點知仲比醫生話返我轉頭
話發到夢即是

伯爵府

好媽媽勳章

我都係好多夢發嘅人,我就阿Qd,當睇咗幾場戲! :-|

大宅

cherrywing :

我同你情況一模一樣 :-( :-( :-(

男爵府

[quote]
andrewmummy 寫道:
我都係好多夢發

複式洋房

首頁

尾頁

跳至