夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

子爵府

男友同佢阿媽鬧交...

佢地成個月都冇講過一句野啦!!
我洗唔洗幫下佢地呢?

複式洋房

Re: 男友同佢阿媽鬧交...

因咩事鬧交先=.=?

子爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章

很多朋友及自己的經驗之談,千其唔好做「炸兩」,因為兩母子,始終會冰釋前嫌,最多可以係自己男友面前講幾句好說話,或者叫佢唔好嬲,但係做「炸兩」「醜人」就真係唔好,分分鐘,第時佢兩個嬲左你....
8-)

男爵府

miranda,

係呀, 我都覺得唔好咁"多事"好啲~~~ 你得閒同佢阿媽傾下、又同男友傾下好啦~~ 唔好做左啲"吃力不討好"嘅事, 到頭來可能佢地怪你搞屎棍 :tongue:

子爵府

查實我唔係想做咩"炸兩"囉... 因為都唔關我事
但係有時, 佢有野想問佢阿媽, 又要搵我問, 佢阿媽有野想講, 又要搵我講.. 我覺得好叉煩囉

我都有同佢講過架.. 佢一句得過黎話, "我冇阿媽架喎"
即刻冇聲出

佢阿媽同我傾, 又話自己當冇生過呢個仔喎......

所以我都冇諗過幫, 亦唔知點幫!

伯爵府

我係你就有時玩下唔聽電話,一.可以煩少d,二.佢地搵唔到你或者自己聯絡呢 :wink:
唔好點評我

子爵府

唔聽電話係冇用架... 因為我地係一齊住架... :cry:

子爵府

好媽媽勳章

其實唔駛理佢地...時間耐左...其中一個會搵話題同另一個講野架啦...而家大家都嬲緊...梗係唔想同對方傾偈...兩母子無隔夜仇架...

[url=http://lilypie.com][img]

子爵府

子爵府

我都同我男友講: 唔通你為左個唔知佢係好人定壞人o既外人, 而嬲你阿媽成世呀!! 不過佢聽完之後都冇出聲

但係其實我覺得佢兩個一早都冇嬲對方架啦, 只不過係大家都要面, 唔肯行出第一步o者...

子爵府

好媽媽勳章

其實不如帶你男朋友同佢阿媽一齊出去飲茶...然後叫你男朋友出去拎佢阿媽最鍾意食既野...跟住你同佢阿媽講...係你男朋友拎比佢食...可能會好d呢...

子爵府

一黎佢阿媽d返工時間好難就, 二黎我男友見到佢阿媽都唔會去啦, 尋晚佢明明話入廚房

子爵府

好媽媽勳章

咁就無辦法...唯有等佢地兩母子自己慢慢好番啦...

子爵府

唯有係咁啦... 真係好鬼死煩!

子爵府

如果你係同佢地一齊住,而你又覺得,佢地大家都無嬲對方,但係仍然對對方唔理采的話,可能大家都未搵到個下台階je...慢慢無事...無母子無隔夜仇的...
8-)

大宅

mirandalaw,
你既情況我好明白,你男友同佢亞媽既關係等於我老公成家人同老公個老豆一樣,佢地已經係好多年一直發生既事,咩原因我費事問,不過佢地嬲對方一定有佢地既問題,佢地諗唔通點幫都冇用!!!
佢亞媽都肯同你講野,已經算好好喇,你一直咁保持你同佢地兩個既關係啦,至於母子問題,一定要佢地傾清楚,佢地都係咁硬頸,你都幫唔到好多,唔好咁擔心啦!!!
佢地都知道自己係人地個亞媽,人地個仔,佢地會識點做架啦!!
Don't worry,be happy!!!

首頁

尾頁

跳至