夫婦情感

跳至

首頁

尾頁
該用戶已被刪除

Re: 係唔係個個男人都唔鍾意老婆問佢要錢?

子爵府

兩睇啦!如果自己冇做野既話,唔問佢囉咁問邊個囉呀! 不過我老公次次都好樂意比!
***南無阿彌陀佛***

複式洋房

我老公由拍拖同依家都係一出糧就比晒 d 錢我...
佢出糧係出現金票...成張票比我自己去銀行度拎錢~
拎住入去我自己名既 a/c
卡亦都係我自己袋住...我會幾日幾日咁睇佢銀包有冇錢..
冇錢就會放錢比佢返工...其餘既錢...佢由得我打理~
咁佢對我都算係咁

複式洋房

我地兩公婆都係咁架喎, 我有無野做都好, 我老公都會不知不覺咁放d錢晌我銀包度, 我駛駛下d錢突然覺得點解咁多錢既...先知佢放左d錢落我銀包. 有時反而係我怕問佢攞錢因為我覺得大家都返工無理由d錢唔一齊駛囉.

男爵府

irisiris 寫道:
我老公由拍拖同依家都係一出糧就比晒 d 錢我...
佢出糧係出現金票...成張票比我自己去銀行度拎錢~
拎住入去我自己名既 a/c
卡亦都係我自己袋住...我會幾日幾日咁睇佢銀包有冇錢..
冇錢就會放錢比佢返工...其餘既錢...佢由得我打理~
咁佢對我都算係咁

me too...唯一唔同係我老公autopay出糧,但card我keep住

水晶宮

有左小朋友之後使費真系多左好多,之前都算可以儲到D私己,而家就唔夠使。。。不過我開到口概老公都唔會推托
少奶奶的身份,丫頭的命...

別墅

比錢老婆係男人的責任,係一種對家庭的承諾,由細到大我都覺得男人錢係一定要比女人洗,如果唔比錢我洗,佢鍾意我有限(量力而為),我都有同老公咁講,佢都同意,而且管理財政方面我好過佢,所以佢好樂意每月出糧都比哂d錢我,佢冇錢就會問我攞,因我唔會睇佢錢包的,我會每次比$500,扣除開支,有剩就儲起.至於係唔係個個男人都唔鍾意老婆問佢要錢?我覺得視乎你平時點同佢溝通啦!

男爵府

我今日問左我老公依個問題,他說:如果佢有錢就一定唔會唔鍾意,但如果冇錢都唔會唔鍾意,因為佢都冇錢比我,又點可以唔鍾意呢 ?-( ?-( ?-(

男爵府

好媽媽勳章

我老公出糧就過數落我acc,每月$10000,但我知佢果個月揾多左既就会問佢攞多d,佢就会話:<我返工甘辛苦日曬雨淋,1個養4個,呢個月多啲啲都要克扣埋,好冇人道啫,男人都要有零用$駛下哇!!>我通常都會算數,因為佢會使番糸我同個仔身上睇下佢出多幾多law,1千幾百就由佢,如果2,3千,死都要佢放低一半,5俾既話我就同佢講,聽日開始收工食埋反先好返,底衭自己洗la.. 男人糸要迫既..ha ha我今個月都爭取到以後加$1000零2罐奶粉做家用

首頁

尾頁

跳至