嬰兒用品

跳至

首頁

尾頁

大宅

會否等到識坐穩才在地墊上玩? 在床上會否較難學坐?

跌在地墊上好似幾痛下?

大宅

2018復活節勳章

Re: 會否等到識坐穩才在地墊上玩? 在床上會否較難學坐?

我囝囝未落過地坐及玩, 因我奶奶好duty唔多抺地, 而我又懶廢事幫佢抺, 所以到而家我都只係會同囝囝係床到玩,冇問題喎, 佢坐得穩呀!
傻豬大王  2005年6月27日 聯合出世 3.01kg/ 滿月~4.2kg/ 兩個月~5.8kg/ 三個月~6.5kg/ 四個月~7.1kg. 妹妹於2011年1月20日出世, 重2.79kg/ 滿月~3.92kg/ 兩個月~4.89kg/ 四個月~6.44kg/ 六個半月~7.33kg/ 一歲~8.61kg

禁止訪問

禁止訪問

別墅

別墅

別墅

我BB現在就快10個月大, 之前約 6個幾月已經比佢坐在地墊上玩, 旁邊加一些咕O臣傍住BB, 就算瞓底都冇咁痛! (因之前D姑娘話床較軟, BB難學坐及爬行!) 之後約9個月已識於坐著時轉身爬起來, 現在更四處爬呢......

民房

我bb4個幾月已經比佢係地墊上轉身和玩

公爵府

3-4個月大已經可以比佢係地墊學反身, 平時又可以比佢扒係度train頸力, 扒係度都可以玩玩具架ma。
我將這事告訴你們,是叫你們在我裡面有平安.在世上你們有苦難,但你們可以放心,我已經勝了世界. (約16:33)Born 3.02kg/1m 4.52kg/2m 6.06kg/3m10d 7.19kg/4m25d 8.38kg/6m 8.79kg/7m 9kg/8m 9.6kg/10m3w 10.2kg/12m 10.2kg/13m 10.8kg/16m 11.2kg

男爵府

我覺得係地墊上學坐會比較容易坐穩,但我都係床同小B玩多,因為坐唔穩跌低都無咁心痛,佢而家足6月大o那!

大宅

好媽媽勳章

Dear BK mothers,

Where did you buy the play mat? Any good purchases?

大宅

平地比較易發力,係床上面軟硬度可能會阻"外"bb發力!!!

首頁

尾頁

跳至