懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

洋房

要撅起張床黎換季, 有什麼要避忌下呢?

因為老公d夏天衫係床下面, 要撅起先拿到, 大肚有什麼要避忌

洋房

Re: 要撅起張床黎換季, 有什麼要避忌下呢?

有無人幫到我呀

別墅

我0個張都係油壓床黎架,床下底仲擺左好多野添,所以成日都要撅黎撅去攞野,唔需要避忌架!不過撅起張床都幾重下,最好有人幫你撅啦!
其實老人家話唔好郁張床,係指唔好移動張床,你只係撅起張床,又唔係唔放番原位!
其實唔需要太迷信0既,我都有d朋友0係大肚0個陣時仲搬屋添,而家個bb都幾歲囉

大宅

避忌係粗重o野一定唔好做, 叫其他人做, 自我有左之後, 每週換床單時間都係由我老公負責, 我只會袖手旁觀, 只換pillow case

大宅

做唔到就叫人幫,唔好亂用力呀,會整親條腰架,陀bb條腰已經唔舒服,如果仲整親,會好辛苦架!!!

老公d衫梗係叫老公自己攞出黎啦,傻媽咪!!!

大宅

我之前都係自己來, 只係油壓床用完向下個陣要用力, 會驚弄到個肚, 我6個幾月後就會等星期日先叫老公幫手開關, 同埋換床單被單都係佢, 我換其它細件 lo. 哩d野有時 好重, 個肚大左, 換好床單後要係床度 sip 好 床單4角, 又要 young 起張被先可以換得平滑, 好辛苦...

※新手媽咪※ 寫道:
我0個張都係油壓床黎架,床下底仲擺左好多野添,所以成日都要撅黎撅去攞野,唔需要避忌架!不過撅起張床都幾重下,最好有人幫你撅啦!
其實老人家話唔好郁張床,係指唔好移動張床,你只係撅起張床,又唔係唔放番原位!
其實唔需要太迷信0既,我都有d朋友0係大肚0個陣時仲搬屋添,而家個bb都幾歲囉

洋房

多謝哂!!!

首頁

尾頁

跳至