懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

男爵府

Re: 急! 小產刮宮or 吃藥排出胎兒

我剛5月自然流產大約9w,初時見啡,之後見紅一直都睇住醫生15/5再覆診再照.醫生話bb已無

大宅

好媽媽勳章 畀面勳章

我都是在5月中做咗刮宮手術, 當時大約10週, BB是沒成長及心跳, 手術做得很好,住了一晚醫院, 幾小時後巳沒有痛, 消炎藥要吃5日, 惡露不多,斷斷續續一星期, 現在巳沒有, 在手術後一星期, 吃豬肝, 雞, 牛肉焗飯和水魚湯,花膠湯等, 現在準備睇中醫調理下, 雖然心情巳好翻好多, 但見到其他BB或小朋友,就有些掛住自己未成形BB, 念心經, 希望BB早日再投胎做人.今年真是好多人有BB, 原本我BB應該是12月狗BB, 各位, 我哋下一個BB會健康出世, 做個開心媽咪.

大宅

我都係今日去睇私家,醫生話bb有8w但係無心跳,我真係好傷心,即時喊左出黎,好突然呀!醫生也答不出原因.我心裡不停問點解,係咪自己最近感冒睇醫生食藥所致呢?(但係之前已表明有左bb,醫生話d藥好輕微,我只係分3日食左3粒藥丸).不過,我位婦科醫生話沒關係.唉~~佢經驗話8w大無心跳一定有問題,可是...如果我們不確信的話可待1星期左右再照再決定刮宮與否.我依家好心傷,我諗都係要面對現實喇! :-( :-( :-(

大宅

siupak,

不好擔心啦!
你試下去Book 多個醫生Confirm 多次bb 是否有心跳啦!

大宅

okwai,

多謝關心!但係...已經心裡有數了.
我都會book多位醫生double check,不過,因為今日Sunday大部份都放假,要明日再check!
另外,請問知否邊度私家有陰道超聲波照呢?

大宅

siupak,

應該一般的婦科私家都有得照陰道超聲波照的!

民房

如果係宮外孕可否食藥排出

民房

如果係宮外孕可否食藥排出

等待驗證會員

一定一定會,要養好自己身體再努力啊!
-------------
各位, 我哋下一個BB會健康出世, 做個開心媽咪.

洋房

唔好意思, 我想問問各位, 我見你地多數都係 8 WEEK BB 冇心跳, 你地係 8 WEEK 前照超聲波, 是不是有心跳架?? 我而家自已計算有 8 WEEK, 但我係上星期去照, DOCTOR 話得 5 WEEK.. 但有心跳

大宅

當年(17)有左12WEEKS,走去黑市到落,係早上食藥,等左4個鐘自已排出,根住刮宫,好痛!仲要唔俾得屋企人知,第二日亦要冇事咁返學,可能真係細個,就算冇乜補野食過都唔覺有乜異樣,但個心始終都有傷心過!
直至今日,我B囡下個星期出世,再諗番第一個BB,真係有D感慨!有時D野冇左可能真係未係時間,至要一日健健康康,就會有機會再有BB,各位媽咪都唔好咁傷心喇!

首頁

尾頁

跳至