育兒好物

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

請問Pampers, Goon, nepia, Mamy Poko 同 Merries 辺隻好d?

男爵府

Re: 請問Pampers, Goon, nepia, Mamy Poko 同 Merries 辺隻好d?

我覺得咋...

1)pampers
2)Mamy Poko
3)nepia

Goon...Merries...冇用過所以唔知好無用啊

子爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

Re: 請問Pampers, Goon, nepia, Mamy Poko 同 Merries

~Pampers同 Merries差唔多,但 Merries就平d同埋而家已無得賣,可惜 :cry:
~ nepia ~ 好用
~ Goon ~ 唔好用
~ Mamy Poko ~只用過學習褲(好用)

別墅

Re: 請問Pampers, Goon, nepia, Mamy Poko 同 Merries

Pampers同nepia都好用, 其他未用過.

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

Re: 請問Pampers, Goon, nepia, Mamy Poko 同 Merries 辺隻好d?

隻隻我都用過~
Pampers----超薄棉柔都同過,臭b用後漏尿,而size較細
Goon------依家用緊,質地比得上pampers棉柔,但平成半
nepia------我覺得其實同goon冇乜分別,而且臭b用新一批會漏尿
Mamy Poko---我o係萬寧買過台灣版黎用...個腰貼唔好...係膠貼,一痴到bb皮膚撕番出黎bb就好鬼痛...依家轉左偽日本版就好好多喇~
Merries -----用過細碼ok十分好用~之後買定6包大碼,可惜size原來好細...好似pampers棉柔中碼咁...而且臭b用左焗到個petpet紅晒+起紅點...心痛屎

我覺得:
1)Goon
2)nepia
3)Mamy Poko
4)Pampers
5)Merries

大宅

梗係pampers 棉柔最好用啦~
nepia 就麻麻~coz 濕左之後d 棉花會走埋一舊既~

其他o個d都未用過~

禁止訪問

男爵府

新版neipa有尿濕指示.

子爵府

yf 寫道:
nepia點分新同菫呀?
goon辺到有得買呢?

thanks

舊版好似係片片上花紋係動物印花,冇尿濕顯示~
新版好似係片片上花紋係星星印花,有尿濕顯示~

Goo'N卓悅有得賣~
而果間東西貿易亦可以訂不過一訂就要起碼訂一箱 :wink:

大宅

pampers真係唔好?
但如果想買日本貨, 又要次次訂, 仲要一箱...好似好麻煩咁...

我想知pampers在藥房大約幾多錢一包架?(初生及細碼)

禁止訪問

男爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章

pampers 超薄棉柔 "S" 碼- 貴兼size 細, 成条 new born 咁, 夜晚漏尿
Neipia "S" 碼 - 夠薄, 但濕後唔夠乾爽, 一樣漏尿
Huggies "S" 碼 - 足碼,夠乾爽

想試 Goon - 好似幾平, 今日行咗成个旺角嘅卓悅都買唔到Goo'N "S" 碼, 我bb而家14 lbs, 唔敢係東西貿易訂成箱,驚用唔哂就要轉碼.....如果有人知邊度有散裝賣, 請告知... 或如果有將軍澳街坊share訂貨就好

子爵府

yf 寫道:

請問卓悅買幾錢呀?...goon好用d定nepia好用d?

Goo'N卓悅價:
細碼-$53/63片
大碼-$65/60片
加大碼-$68/54片

Nepia就all size都係$68一包~但我覺得其實質素同Goo'N一樣...而且Goo'N比Napie多一條風琴邊(包住脾位果度)冇咁易漏尿...hee~

複式洋房

Pampers---都ok,夠薄,但裝唔到好多尿
Nepia---麻麻....因為我阿女柯2次尿到已經濕到好唔舒服,喊住要我即刻換片片
Merries---都幾好...夠薄又吸到尿,仲有尿濕顯示...仲有橡筋褲頭~~~價錢又實惠

大宅

邊度有merries呀?

子爵府

Goon係好soft,but吸濕力唔掂 (經常保持個pat濕潤 )

侯爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

Pampers & Mamy Poko

大宅

睛靈勳章 BK Milk勳章

香港無merries賣la。

hkjp 寫道:

大宅

fongbonnie 寫道:
香港無merries賣la。

[quote]
hkjp 寫道:
[/quote]

merries係唔係真係咁好用呀? 日本d magazine都講....好多人用..如果係, 要在日本入貨, 唔知東西貿易有無得訂呢?

首頁

尾頁

跳至