產前產後

跳至

首頁

尾頁

大宅

2019新春慶豚圓

好唔開心 . . . 情緒不隱

唔好意思, 各位bk姐妹, 容我在這抒發一下情緒

上星期check到我的小b要離開了, 琴日去第二個醫生

侯爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章

Re: 好唔開心 . . . 情緒不隱

你e+首先要養好身體, 然後再接再厲, 將來一定會有個可愛健康既小寶寶!

大宅

Natasha 是媽媽和爹地之寶貝

大宅

2019勳章

我的BB也是在上星期離開的。。。。現在心情仍是十分不穩定。

因是早期流產, 所以,不用刮宮。 但M仍似是長流不息的。

我很明白你的心情, 但始終要面對。 大家一起努力!!

大宅

Healthy_BB ,
你唔好咁傷心, 養好身體再努力過, 上天一定會賜給你一個健康活潑的bb :-P 因為你是一個好人 :-P :-P

大宅

chumi ,
你唔好咁傷心, 養好身體再努力過, 上天一定會賜給你一個健康活潑的bb 因為你是一個好人 :lol: :lol: :lol:

複式洋房

我曾經都小產過, 我都會好明白你這刻的心情, 個胎今次唔得, 你要努力呀, 我都係半年後再有o左, 現在正在代產, 你好好養好自己身體再努力, 因小產過的人會好容易有第二胎, (但你一定要養好身體先,)再準備有下一胎, 努力呀, 我會支持你架,
[size=xx-small]2006-09-14 (3 months 16 days) 5.1 kg2006-08-14 (2 months 15 days) 4.4 kg2006-07-20 (1 months 20 days) 4.094 kg2006-06-30 (1 months ) 3.05 kg2006-06-19 (19 days) 2.65 kg2006-06-13 (13 days) 2.45 kg2006-05-30 (出世) 2.64kg

男爵府

我相信你係一個好堅強的人,因為你遇到不開心的事仲識去關心人.
其實仔女係可遇不可求的,你沒有了不是你的問題,希望你唔好因為咁而責怪自己,老公及家人個個都會體諒你的.

懷胎十月真係不是一件容易的事,我都體會到,每天都擔心肚入面個bb有無大到有無重到,陀的時候己經不會介意係仔定女,但求佢健康出生就可以.雖然我己經陀左5個月啦,但我心態都係陀得一日得一日,我唔去多想打後的日子,我唔想希望越大失望越大.咁會開心d.我聽過有些媽媽陀到20週都可以無左,我聽到都好唔開心.

希望你盡快忘記不愉快的事,從新振作啦,你一定可以從新擁有一個屬於你地的bb.

大宅

別墅

對你既遭遇真係身同感受....因為自己大約一年前都試過同樣既經歷....呢d感覺係一世....好難去忘記....亦都好同意大家既回應....唔開心....喊出黎發泄係好....千祈唔好收埋....盡快處埋好個胎係必須既....因為已經停止左生長太長時間留係肚入面對胎同媽都唔好....之後要好好咁調理....後來我搵左d資料胎兒停止生長係有好多因素....胎兒本身有先天性問題....媽媽本身身體唔好....都可能會有影響....但都唔需要自責....

我之前都喊左好多....但係最終都諗通左....要好好調理好自己....再去製造小生命....而家已經有左b女25week....對我黎講每日都好重要....開始既時候心理壓力同負擔都好重....成日都神經緊張....但係咁樣會影響bb既成長....同埋bb係會感受到我既情緒....所以當想通以後就比自己日日都開開心心....好好享受呢段bb係肚入面成長既日子....

希望你地都可以好好咁調節傷心既情緒....發泄左之後就讓自己既身體休息....準備再次迎接小生命....除左西醫之外都可以搵中醫幫忙....我有朋友西醫話佢好難會懷孕....後來經中醫調理之後好快就有左bb....

原主祝福每位媽媽.....

洋房

Healthy_BB
唔好太過傷心了!離開既..佢都唔想你太傷心!你依家最重要真係養好自己個身子,日後重有大把機會架!係唔係?我地呢度個個媽咪都知你有幾難受,你既傷痛真係好難用筆墨黎形用!但你依家咁既感受都去關懷別人,真係難得!天無絕人之路,再努力吧!上天會再次給你一個健健康康既bb的!
其他曾經又係受過傷既媽咪,一齊再接再厲啦

子爵府

畀面勳章

Dear Healthy_BB,

請不要傷心, 現在最重要的, 就是養好身體.....等待下次bb 的來臨, 你將會擁有一個可愛健康的bb ...

大宅

大宅

我都小產過, 所以好明白你既心情~
養番好身體再努力,我

複式洋房

我之前都作小產,我都知妳既感受同壓力。但係,其他媽咪講得啱架。而家最重要既,係養返好個身體。未來既日子,小b一定有機會再黎架。
我上次作小產,好感受到生命係創自上帝,天父要比小b黎,就一定會保祐,如果天父要小b走,一定有原因架。我上次每日都為小b祈禱,而家小b終於都捱過三個月(頭三個月係高危),所以放鬆d啦。靜待小b再次來臨啦! 妳身邊有好多人支持妳架!!!!

大宅

2019新春慶豚圓

好唔開心 . . . 情緒不隱

好多謝各位姐妹的支持及鼓勵, 如果沒有你地我想我日子會好難過, 會日日以淚洗面, 雖然我地沒見過面, 但只有你地才明白我的心情, 就連我至親的husband也無法體會的.

首頁

尾頁

跳至
相關內容