論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

洋房

自己屙尿抱埋bb應唔應該抄阿?

我個阿印做左5個幾月,對bb都算好,似乎唔太懶,但就好多怪野 :
1. 返工第二個月話老公病左要返去3個星期,我反對後都走左1星期
2. 問都唔問就用買送錢買雀巢咖啡加伴侶,有次出去搵位飲茶話張八達通用唔到,未等我地返黎講聲就馬上自己響兜散銀度攞番
3. 好污糟下,叫佢用特定布抹bb野成日都唔做,抹完窗台又抹bb床,自己有臭猢,搞到bb一陣味
4. 有個星期日失驚無神唔見人,後來話以為自己果日放假,佢星期六先放完例假乍?唔知真傻定假懵,之前已經做左6年
5. 剛剛發現佢抱埋bb入去屙尿,話bb放底喊
6. 朝早等我地起身先起,雖然夜晚要餵一餐奶,但bb跟我房,中間醒都係我自己照顧,一晚起3次身啦

其實d工人係咪都差不多?係咪我自己要求太高?你地點睇呀?

寶石宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

Re: 自己屙尿抱埋bb應唔應該抄阿?

比我就一定炒囉,咁唔衛生既野都做得出,仲有呀跌左個 bb 落地點算呀,又唔問你地就
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

複式洋房

She though you are傻ge

有個星期日失驚無神唔見人,後來話以為自己果日放假,佢星期六先放完例假乍?唔知真傻定假懵,之前已經做左6年

珍珠宮

大宅

esp,

唔好考慮咁多啦!炒,無得留低﹕
1. 做

別墅

完全唔需要考慮,炒得,仲要快炒
其實佢錯o個d差唔多都係離天大罪,新黎已經唔聽妳話,自把自為番印尼,又自己編自己放假,比佢做耐d容乜易反客為主架
又攞妳d $買coffee自己嘆,一於o係佢人工度扣番,話比佢知呢d額外野唔係老馮要買比佢o既,佢係咪真係以為妳懵架

別墅

我賓賓都會抱bb入廁所小便,我覺得正常,因為bb會喊的好大聲.我問工人如去大點算,都係照抱入去?她唔正面答我.所以現在早上如果我起身就會過去幫手湊bb等工人可以洗面去廁所.甘做都係位bb好.
:wave: :pint:

民房

好媽媽勳章 醒目開學勳章

vinoo 寫道:
我賓賓都會抱bb入廁所小便

想請問抱住BB又點小便同善後?? ?-(
仲有, 好唔合衛生o者??!!!

複式洋房

[quote]
YYB 寫道:
esp,

唔好考慮咁多啦!炒,無得留低﹕
1. 做

複式洋房

actually want to know if nobody at home .Helper go to toilet then bb dim ar?

大宅

我自己都試個抱bb去tiolet, 因為家中無人幫手, 人有三急, bb又在喊, 跟本就冇得選擇

我覺得如果只是因為這個去toilet問題就炒, 似乎有欠公度

你不如同個工人商量, 在這情況下, 你想佢點, 當然要合情合理啦

別墅

如果淨係如廁問題就簡單啦,但而家佢仲有好多死罪o係身,呢件野都係有排攪lor

珍珠宮

2019新春慶豚圓 hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章

別墅

唔洗講"開大"都係抱埋bb入去架啦! 我想嘔........
完全接受唔到!!!仲加埋咁多條罪,即炒啦!!!!

大宅

咁污糟!咁核突!D屎尿

複式洋房

吓,唔得喎,咁唔衛生,要去厠所咪放底BB响床仔囉!一定要話比工人聽唔可以咁做!

除非偷賴,如果唔係去厠所唔會好耐,等BB喊吓當肺部運動!

男爵府

agreed, 一來唔衛生, 二來很危險, 跌落地就慘, 呢個時候, bb 喊都冇計, 等佢喊一陣, 自己就盡快去囉,

[quote]
Winnie靚媽咪 寫道:
:-P

男爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章

1. 返工第二個月話老公病左要返去3個星期,我反對後都走左1星期 --> [size=small]既然你都反對, 佢仲要堅持要走, 仲要只係做左2個月, 佢都唔會諗下請佢返來做咩, 你估我地在職媽咪咁易請假??

2. 問都唔問就用買送錢買雀巢咖啡加伴侶,有次出去搵位飲茶話張八達通用唔到,未等我地返黎講聲就馬上自己響兜散銀度攞番 --> [size=small]佢用你的錢買私人物品, 仲要唔出聲去拿你的錢, 咁同偷都咩分別?

3. 好污糟下,叫佢用特定布抹bb野成日都唔做,抹完窗台又抹bb床,自己有臭猢,搞到bb一陣味 --> [size=small]完全無衛生常, 佢可唔可以用佢條毛巾抺地呢?

別墅

vinoo 寫道:
我賓賓都會抱bb入廁所小便,我覺得正常,因為bb會喊的好大聲.我問工人如去大點算,都係照抱入去?她唔正面答我.所以現在早上如果我起身就會過去幫手湊bb等工人可以洗面去廁所.甘做都係位bb好.

我都覺得你工人係出於好意啫,
如果佢對小朋友好,我都已經好開心,其他睇唔過眼既未再教佢囉,話唔聽未大聲d再話佢
我相信你工人都幾愛你小朋友既
該用戶已被刪除

首頁

尾頁

跳至