跳至
[2004年或之前] 0409 bb 睡醒有否哭

首頁

尾頁

大宅

2019勳章

0409 bb 睡醒有否哭

以前澄澄午睡醒, 佢只大叫示意我入去, 唔會哭. 但近排澄澄午睡醒, 佢就大哭. 我再呵佢睡, 佢唔肯睡, 只一味係度哭, 我都唔知佢摟 mud 請問有冇 ma ma 有此經驗呀, 不如分享下....

唔知關唔關澄澄最近成功介左奶咀有關呢...

公爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章

Re: 0409 bb 睡醒有否哭

大舊B每次

男爵府

Palti 早前同澄澄一樣, 午睡醒後, 佢就大哭, 喊到好淒涼咁. 就算再呵佢睡, 佢都唔肯睡, 一味係度喊, 我都同你一樣唔知佢摟 mud, 佢要你抱住而且佢攬得你好緊. 不過, 都係一段時間, 依家又無咁情況. 午睡醒後, 淨叫媽媽, 媽媽, 仲叫得好鬼0爹. 0爹死你果隻

我諗唔關介左奶咀事...
[img] http://tac.families.com/ezb/932337.png[img]
[img] http://tac.families.com/ezb/932338.png[img]
教養孩童, 使他走當行的道, 就是到老他也不偏離.

大宅

2019勳章

大宅

2019勳章

係呀, palti 都有呢個情況. 咁維持左幾耐呀 澄澄有成3-4日 la, 我都試過各樣方法都唔得, 抱佢又係度摟黎摟去, 呵佢又唔睡, 都唔知佢想點 :-( :-( 希望澄澄好似 palti 咁只維持一段短時間, 好快又回復平常就好 la... thanks

:wink:

男爵府

畀面勳章 貢獻勳章

SZECHING

琳B都會,不過在半夜LAW
佢要扭夜奶,同咀咀
所以我未同琳B介,我地如果冇帶奶咀
會返屋企拎OR在街買
琳B會大喊同尖叫

少了奶咀,BB會少了一D安全感,
我諗2歲返學就大個女會介

大宅

2019勳章

babycherry22,

你好! 以前澄澄都同琳b一樣, 冇奶咀就會摟計. 自從早兩星期前, 澄澄因o侯痛, 所以吞口水都痛, 連奶咀都唔要, 於是我地信便介, 所以都冇大問題. 但另一問題又出現, 就係睡覺要我呵(拍佢), 佢先至有安全感才肯睡. 咁我 e+ 又要 train 返佢自己睡而唔需要我地拍佢. 都有2日 la, 不過用好多時間先會睡.... :lol:

男爵府

szeching,
會唔會佢瞓覺前玩得太din or 發夢呀 洪寶仔都試過瞓到喊, 但我地都會係覺得佢玩得din過籠引致

大宅

2019勳章

niklaus903,
可能係 la. 佢昨天午睡醒冇喊呀, 坐左係度, 見到我就笑 law
唔知今日會唔會喊呢

男爵府

畀面勳章 貢獻勳章

琳b臨訓,我同ba b同佢勁玩,kaka笑都佢c
可能令佢訓得不太好ga
琳b又好難玩wow~~~

大宅

2019勳章

好采 囡囡午睡醒冇喊啦... 可能果幾日真係玩得勁啦...

首頁

尾頁

跳至