嬰兒醫護

跳至

首頁

尾頁

大宅

bb呼吸聲好大

我個bb2個月,呼吸聲大到好似白鴒叫咁(咕咕聲),睇左醫生又話佢冇事,請問你地d bb係咪咁>?有咩辦法呢?因同佢出街個個都話點解個bb咁?好擔心

大宅

Re: bb呼吸聲好大

我個bb2個月,呼吸聲大到好似白鴒叫咁(咕咕聲),睇左醫生又話佢冇事,請問你地d bb係咪咁>?有咩辦法呢?因同佢出街個個都話點解個bb咁?好擔心

複式洋房

我個仔都係,呼吸卡卡聲,醫生又話佢冇事,係正常,只係bb仲細條氣管窄所以透氣大聲咗d,bb大d會冇事架喇
[/url]

大宅

如果係大啲會冇事都冇咁驚

複式洋房

henryandjo,

唔駛驚, 我孖b以前都係禁, 個時我亦係怕, 以為傷風, 於是帶佢地睇醫生, 醫生話係正常既o, 原因我忘記了, 淨係記得好細既bb頭一兩個月係會禁既.

後來到3,4個月就自然無左喇!

大宅

conniesm 寫道:
henryandjo,

唔駛驚, 我孖b以前都係禁, 個時我亦係怕, 以為傷風, 於是帶佢地睇醫生, 醫生話係正常既o, 原因我忘記了, 淨係記得好細既bb頭一兩個月係會禁既.

後來到3,4個月就自然無左喇!

我路過 見孖b好cute 呀!
我好想有孖....

大宅

thx

複式洋房

cindybaby,

多謝你讚佢地. 其實你睇就好cute, 要揍就......

別墅

我個囡囡初初二、三個月大時都係咁,不過佢大大下就無再咁啦,初時仲以為係有鼻屎塞住,但去健康院姑娘話佢大d會無事啦!
可愛囡囡"教養孩童,使他走當行的道, 就是到老, 他也不偏離"。箴言22:6 我的寶貝囡囡最喜歡笑! :-D :-P 孩子若生活於... 接納中, 他學會愛 分享中, 他學會慷慨 讚美中, 他學會感激 鼓勵中, 他學會充滿信心 誠實中, 他學會什麼是真理 公平中, 他學會什麼是正義 :-P :-P :-P :-P :-P :-P

首頁

尾頁

跳至