親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

池袋tokoyo inn

我今天book 左啦, 想問問大家是否會有confirmation呢??? 另外, 有沒有人住過double room, 是否很細, 因只有smoking room 的twin room, 我怕會有煙味, 小朋友住唔係太好, 請俾d comment

另外, 如改booking, 要點做呀!!!

大宅

2019新春慶豚圓

Re: 池袋tokoyo inn

BOOK左後在你e-mail會有confirmation的.

我亦剛book 了7月池袋東橫inn,smoking 的twin room,因no-smoking full 晒.呀!你book了幾時呀??唔知撞唔撞到你呢?

我剛在4月中在東京回來,亦是住池袋東橫inn的twin room(smoking),但是好好彩,好乾淨,一d煙味都無,不過唔知係咪間間房一樣. :lol:

double room我就未住過.......

另外,你想改booking,只要tokoyo inn 網上做cancel便可以.

大宅

double room 得一張4呎床, 要三個人訓
twin room好d, 有兩張單人床

要預o左東橫inn係經濟酒店, 所以比較細, 都夠位打開個大o急o既

大宅

muima,

Double room 我住過, 張床幾闊落, 妳小朋友幾大呀?

不過間房的活動空間真係好有限!唔好 expect 咁好!

同時, 提供的早餐只是飯團 (三角形個 D) + 茶/Coffee, 所以我都無食到寧願出去揾野食!

大宅

Hi Muima

How much is the room?

Thanks.

Grace Lee

大宅

wow,原來咁多同道中人

我book左7月13日(住5晚)double non-smoking room,資料如下:

Room Type : Double NoSmoking
The number of room(s) : 1
Room Rate : 9240Yen
Total amount for the duration of stay : 46200Yen(Including tax)
你地係埋都係呢個價?

另外,囝囝3歲幾駛唔駛charge呢?

男爵府

2019新春慶豚圓 2011至尊種植勳章

池袋 toyoko inn 的 double room 張床應該有 5 呎左右, 所以如果小朋友唔係好大個, 一家三口一齊訓都唔會好迫.

大宅

monkichi 寫道:
池袋 toyoko inn 的 double room 張床應該有 5 呎左右, 所以如果小朋友唔係好大個, 一家三口一齊訓都唔會好迫.

wa,有成5呎,夠哂啦.

大宅

你都book 左, 幾時去呀, 我7/2-7/6,但只得2日住non-smoking, 要轉房比較煩

大宅

原來有5呎架? 我兩公婆訓覺得好迫呀, 唔通我地肥
monkichi 寫道:

大宅

早兩年我住過榻榻米房, 好大, 沖涼及toilet是獨立的. 怎知昨天打去book, 佢地上年將所有榻榻米房改晒lor :-(

twin bed room 有兩張約四呎床, 房size算大. 我住過smoking room, 無煙味. 而double bed room, 房細. 比我揀, 一定選twin bed room. 我book七月初去, book唔到一連5晚, 依家都唔知點算... :-(

大宅

2019新春慶豚圓

Elsamouse 寫道:
wow,原來咁多同道中人

我book左7月13日(住5晚)double non-smoking room,資料如下:

Room Type : Double NoSmoking
The number of room(s) : 1
Room Rate : 9240Yen
Total amount for the duration of stay : 46200Yen(Including tax)
你地係埋都係呢個價?

另外,囝囝3歲幾駛唔駛charge呢?

我book了14-19/7twin rm(smoking),價錢同你一樣. 但未知正確出發日期,
你囝囝3歲,梗係免費la,我4月帶6歲和3歲都無俾錢.

大宅

2019新春慶豚圓

muima 寫道:
你都book 左, 幾時去呀, 我7/2-7/6,但只得2日住non-smoking, 要轉房比較煩

wa!要轉房,可能會幾煩,咁其餘你book左乜野?

大宅

頭2日住non-smoking, 後2日住smoking, 全部係twin bed

你plan左行程未呀?? 我現在"度" 緊

大宅

2019新春慶豚圓

我老公plan緊,佢話去埋上次4 月未玩晒果d地方,例如:西武園,disney land海洋,台場...

大宅

Masako 寫道:
早兩年我住過榻榻米房, 好大, 沖涼及toilet是獨立的. 怎知昨天打去book, 佢地上年將所有榻榻米房改晒lor :-(

twin bed room 有兩張約四呎床, 房size算大. 我住過smoking room, 無煙味. 而double bed room, 房細. 比我揀, 一定選twin bed room. 我book七月初去, book唔到一連5晚, 依家都唔知點算... :-(

咁arm既我同妳一樣又係兩年前住過榻榻米房, 黎緊7月初book左但係甩左一晚而家我有兩個選擇
1)7/5-7連續3晚同一間twin bed room , 8號&9號都要轉房(其實都幾麻煩 )
2)book左"後樂園文京區"一連5晚唔駛轉房twin bed room, 我老公個日本同事話後樂園都好方便都幾近上野,(係上野都營地下鐵大江戶線)搭兩個站到春日站就到嫁la, 而上野去機場又方便, 我頭先睇後樂園twim & double room除7/15 & 16既twim bed room full外其餘都仲有房

大宅

Hi Masako

後樂園文京區

大宅

billysim,

個時間榻榻米房真係好正, :-( :-( , 後樂園個twin bed room好細喎 :-( , 我依家諗緊可能book淺草駒形個間, 你知唔知淺草駒形同後樂園邊間方便d?

你去5號出發呀? 我book左4號早機9號返! 我坐ana你呢? 你plan左行程未呀?

大宅

Hi Masako

妳住過後樂園la, 我唔知d twin beb room好細 , 同唔同池袋果d嫁, 我老公話淺草 & 後樂園都要轉地下鐵, 不過佢聽d同事講淺草無mug野行, 後樂園就多d唔知係唔係呢 , 不過點都好啦book

大宅

2019新春慶豚圓

池袋twin room都ok,兩張4呎床ga.

我想問下7月中到東京,仲有冇大減價?同埋天氣熱唔熱呢?

首頁

尾頁

跳至