想生BB

跳至

首頁
12345...47

尾頁

大宅

有冇姐妹排咗qmh 07年2月做ivf,一齊分享吓

我好開心呀,終於排到啦,雖然唔一定會成功,但總
算有一個希望,我會喺9月份去聽講座,有冇姐妹同
我一樣呀,一齊傾吓

大宅

Re: 有冇姐妹排咗qmh 07年2月做ivf,一齊分享吓

cching,

我5月26日會去聽talk呀~~佢地之前話比我知11月做IVF, 我問題係因為我M好唔準, 而老公蟲蟲唔ok, 我等左4年幾了, 咁你咩問題呀?
憲泓出世6磅 2歲10個月29磅
該用戶已被刪除

大宅

係啦, 因為我咩都唔知, m & m 你快我一個月, 你有咩都post上來呀, 等我都知下一步係做d咩, 咁你幾時開始做呀?

m&m's 寫道:
我都排咗qmh, 4月26日巳聽talk及見第一次醫生(抽血及做

婦科檢查). 明天一早(19/5)要去見第二次醫生(抽血及照超

聲波).希望巳做/未做ivf既sister多D上嚟分享!

該用戶已被刪除

複式洋房

我都係6月做呀, 依家等緊5月m到, 之後開始噴鼻, 好驚呀~~~~

別墅

各位姊妹 :
唔好太擔心啦, qmh醫生同姑娘, 仲有阿姐都好好人嘅, 有咩唔明, 或者有咩特別情況打電話問佢哋實會覆嘅, 所以放鬆點, 話俾自己知一切順其自然, 太擔心反而會令點蛋唔靚, 成個過程最辛苦就係抽蛋嗰日, 其他時間都係打針, 抽血呢點嘢.
記住做完ivf之後最後放假休息, 我嗰時就請咗1星期假係屋企休息.

複式洋房

我約了2007年1月19日第一次去見醫生, 跟住仲有甚麼要做, 要等幾耐先至可以做IVF?
有經驗的姊妹, 請指教.
歡迎參觀yiwa的個人空間!

大宅

yiwa ,

醫生叫你做ivf?

大宅

Hi fanipwife,
我問題係有多囊卵巢症,而老公蟲蟲又唔ok
所以要做ivf,我自己都try咗2年,甘你係qmh
排咗幾耐呀?

大宅

其實我上年6月到睇第一次醫生(普通婦科), 11月就睇(不育), 11月時佢已經叫我排ivf, 我冇排, 咁我2月尾到先排做ivf, 5月26日聽talk, 11做ivf

cching 寫道:
Hi fanipwife,
我問題係有多囊卵巢症,而老公蟲蟲又唔ok
所以要做ivf,我自己都try咗2年,甘你係qmh
排咗幾耐呀?
該用戶已被刪除

別墅

請恕我愚昧﹐什麼是ivf?
該用戶已被刪除

大宅

m&m's ,

你唔好唔開心啦, 我地好支持你嫁, 比心機呀

別墅

m&m's :
我嗰時打咗20幾日針, 頭14日係打150iu, 後來發現點蛋冇咩反應, 就轉咗打250iu, 打咗差唔多10日左右先得, 我抽到10粒蛋, 得5粒受精,最後淨返2粒可以摆, 所以我就唔駛俾雪蛋嗰點費用. 不過我都成功咗, 所以你都唔駛太擔心嘅.
該用戶已被刪除

大宅

m&m's,

其實我地大家都係想要bb, 所以我地大家努力, 係lee個網我地可以大家支持大家, 我地要做到ivf大家都唔想, 邊個唔想自然有bb呀, 所以我地有機會就努力啦哈哈, 希望大家一次成功啦
該用戶已被刪除

別墅

m&m's :
應該會有張入院紙俾你嘅, 到時就一早去醫院交張入院紙(即係平時一早交錢嘅地方)會有入院file俾你, 跟住上番去5樓等, 姑娘會幫你量血壓, 磅重. 等齊點人就會安排你去病房等.
其實都冇咩特別嘢要帶嘅, 最緊要係一定要有人湊你出院, 因為如果下午3點左右走嘅話點藥力仲未過嘅會好暈, 所以一定要有人湊你走. 最好搵人買嘢俾你食, 因為點嘢真係好難食, 不過我唔知你私家症點會唔會好食點.

首頁
12345...47

尾頁

跳至