嬰兒醫護

跳至

首頁

尾頁

別墅

將軍澳坑口母嬰健康院有冇得帶BB去睇醫生???

我想問吓咁多位媽咪知唔知將軍澳坑口果問母嬰健康院有冇得帶BB去睇醫生呀?????

複式洋房

Re: 將軍澳坑口母嬰健康院有冇得帶BB去睇醫生???

將軍澳坑口母嬰健康院有醫生, but not for illness. why do u need to see doctor?

別墅

minnie_world 寫道:
將軍澳坑口母嬰健康院有醫生, but not for illness. why do u need to see doctor?

因為我個女病咗三個禮拜,我都試過帶佢去睇過私家醫生但食咗兩個禮拜葯但都唔得所以諗住睇吓健康院有冇得睇醫生囉 :-( :-( :-( :-( :-( [quote]

翡翠宮

好媽媽勳章

無.... 佢地最多叫你落樓下排街證....
我試過打去問, bb過幾日返去做 test, 可唔可以『見』醫生(果時我個囝病左個幾月, 又無啦啦多左胎印), 佢地都係話睇下到時見護士時, 護士覺得你有需要先有得『見』... ...
後尾真係, 護士話見佢地醫生都無用, 佢地無藥可以俾, 所以叫我一係落樓下睇, 一係自己出去睇............ ... 想『見』醫生都好難o架...........

別墅

健康院冇得睇醫生架.
你睇開邊個醫生架?
咁耐都睇唔好,
你有冇睇過地鐡站個何醫生呀
我個女睇過, 都幾好呀

男爵府

Yvonnehon 寫道:
健康院冇得睇醫生架.
你睇開邊個醫生架?
咁耐都睇唔好,
你有冇睇過地鐡站個何醫生呀
我個女睇過, 都幾好呀

係啦,你不如試下轉睇第2個醫生仲好
佢地健康院就算幫你睇都好事但
因佢地係睇bb生長發展,唔係睇病

別墅

我個女睇開嘉賓大廈葉X飛,由佢出世到而家都係睇佢一向都好好但唔知點解今次咁難好返,你話地鐡站係唔係寶琳呀,間診所叫咩名呀????? ?-( ?-( ?-(

別墅

但唔知轉睇邊個好!!!!!我聽日就會同佢去睇第二個,但仲未決定去邊個睇,最怕就係轉醫生又要重新試藥.... :-( :-( :-(

別墅

jolo 寫道:
無.... 佢地最多叫你落樓下排街證....
我試過打去問, bb過幾日返去做 test, 可唔可以『見』醫生(果時我個囝病左個幾月, 又無啦啦多左胎印), 佢地都係話睇下到時見護士時, 護士覺得你有需要先有得『見』... ...
後尾真係, 護士話見佢地醫生都無用, 佢地無藥可以俾, 所以叫我一係落樓下睇, 一係自己出去睇............ ... 想『見』醫生都好難o架...........

原來健康院冇醫生睇,你囝囝點解會無端端多咗胎印,多咗胎印喺邊,咁你而家帶咗佢去睇醫生未呀????

翡翠宮

好媽媽勳章

海豚晴晴媽咪,
我 bb 係之前無啦啦係腳背, 膝頭 同 pat pat 一part 一part 咁多左胎印, 最初以為瘀, 後尾見次次多都唔同, 當時嚇 c 我呀...
之後, 睇病時問私家醫生, 同有病入院又問政府醫生, 佢地話可能之前皮膚黑依家白左, 同 bb果排由頂磅瘦到中線下, 所以明顯左喎.......... 我都唔知係咪... 不過近依個幾月無再多, 我先放心咋.......

海豚晴晴媽咪 寫道:
原來健康院冇醫生睇,你囝囝點解會無端端多咗胎印,多咗胎印喺邊,咁你而家帶咗佢去睇醫生未呀????

翡翠宮

好媽媽勳章

海豚晴晴媽咪,
醫生有無講係咩病, 咁耐都未好 ???
係咪傷風咳呀 ???? 定氣管敏感 ???

首頁

尾頁

跳至
熱門主題