自由講場

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

想賣金飾, 邊間金鋪可以賣多啲錢呢?

想賣金飾, 邊間金鋪可以賣多啲錢呢?

公爵府

Re: 想賣金飾, 邊間金鋪可以賣多啲錢呢?

其實去番買個間最高收番架

禁止發言

好媽媽勳章

大宅

你咁清楚仲要問
maymay1037 寫道:
我賣了兩次金飾,都係去周生生,周大褔小好多架~~~大約小400至600蚊左右,要睇吓你賣得多唔多喇,

[img align=left]http://forum.bjcg.com/images/upload/2005/02/18/161709.gif[/img]

複式洋房

thank you maymay1037 and winnieyip.

大宅

我覺得不如去溶金舖頭賣喇, 我媽咪去周大福賣,
(佢條鍊係o係周大福買的), 佢係唔收佢火"號",
但就收手續費, 仲要比個sales眼"啤啤"囉.....
後我去o左溶金舖度賣, 個價一樣, 仲唔收手續費添....

以上只係我個人經歷和意見, 請不要見怪......

大宅

km330 寫道:
我覺得不如去溶金舖頭賣喇, 我媽咪去周大福賣,
(佢條鍊係o係周大福買的), 佢係唔收佢火"號",
但就收手續費, 仲要比個sales眼"啤啤"囉.....
後我去o左溶金舖度賣, 個價一樣, 仲唔收手續費添....

以上只係我個人經歷和意見, 請不要見怪......

邊度有溶金舖呀 ???

複式洋房

邊度有溶金舖呀 ???

大宅

我都係o係依度見有人post出o黎, o係中環的,
叫"忠記", 在中環卑利街, 我上到去, 初時都有小小驚,
因為入面好多男人, 但因為我媽咪o係我旁邊,
無辦法, 唯有硬住頭皮入去, 點知原來我o地依D係小兒科,
個個入去溶都十萬八萬咁走, 所以原來係好平常的事...... :mrgreen:

大宅

係唔係細金行d金都收架 ?? 係唔係計重量架, 有無電話可以查詢, 唔該........

公爵府

千期唔好去細金鋪呀~~!~實呃你架扣火號成十幾個%架

禁止訪問

大宅

hello,km330
你知唔知佢地電話呀?唔知收幾點呢

大宅

忠記", 中環卑利街  我查到佢地電話啦 (2544 3423)
辦工時間 : Mon - Fri (9:30 am- 5:30 pm) Sat (9:30 cm - 2:00 pm)

大宅

km330 寫道:
我都係o係依度見有人post出o黎, o係中環的,
叫"忠記", 在中環卑利街, 我上到去, 初時都有小小驚,
因為入面好多男人, 但因為我媽咪o係我旁邊,
無辦法, 唯有硬住頭皮入去, 點知原來我o地依D係小兒科,
個個入去溶都十萬八萬咁走, 所以原來係好平常的事...... :mrgreen:

I have their address here:

Chong Kee
9 peel st., central, Hong Kong

Tel:2544-3423, 2543-8862
I remember they open Mon-Sat only but forgot the time!

B 4 u go u can call up and ask how much is the price they set at the day ( I saw they answer this in the phone)

This is a shop which introduce to me by a helpful BK Sister b 4... Really much higher than the Jewellery shop...especially the "OLD Gold" - not famous brand's gold or a old stock! (but this kind of gold will be Lower price than regular one ).

My suggestion is u can bring along 1pcs of gold which u want to sell to the Jewellery shop (like: Chow Tai XXX) to check how much they will paid for it b 4 u go to "Chong Kee"....then u will know it's really much higher!

大宅

milka and mimosa,
Thank u very much.咁鬼快手

首頁

尾頁

跳至