跳至

首頁

尾頁

複式洋房

聖心vs嘉德麗

請問沙田聖心vs嘉德麗,邊一間比較好呢?可不可以給我點意見.

男爵府

Re: 聖心vs麗嘉德

Hello Ivy,

我女响嘉德麗讀過nursey, 現在响聖心讀k1.
嘉德麗好商業,好似成日都係錢.
聖心好不同,有40幾年history. 有小學,中學.

maipo

3.91kgs - 出世

伯爵府

Re: 聖心vs嘉德麗

Ivy:)
聖心(10個月學費,但要坐校車,功課會比其他幼稚園多少少,但有小學及中學)
嘉德麗(12個月學費,但不用坐校車~住第一城的話,比較活動些,但聽講有好多費用叫小朋友比)
以上係我個人意見,但最終都要睇番你的小朋友的
http://hk.myblog.yahoo.com/handmadeson

雲母殿

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 玩具勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

聖心幼稚園係唔可以直升小學的

大宅

本人的小朋友,正正在嘉德麗讀緊,佢地除要交足12個月學費之外,雜費半年都要2千幾,有時又話公益金donation等等...
課程又比較深,不過相對佢地上小學,佢地又會比較輕鬆,因為好多幼稚園已經教左...
係嘉德麗讀既家長,一定唔可以偷懶,因為好多野都要幫小朋友.

首頁

尾頁

跳至