嬰兒醫護

跳至

首頁

尾頁

大宅

2019新春慶豚圓

屋企的鄰居

你地屋企既樓上和樓下的鄰居,
會不會時常發出一些好嘈既聲音,
(例如:大力咁步行,拉table同chair,鑽下嫁私..etc)~
好多時好鬼激氣...樓上嘈到死, 完全唔顧及其他人既感受,
成日因為呢d嘈音而整醒bb訓覺~~

禁止訪問

Re: 屋企的鄰居

別墅

有呀! 我樓上唔知係咪都有個小朋友, 成日跳, bang bang聲, 樓下個男人, 打個乞"痴"都好大聲, 試過bb比佢個乞"痴
"嚇"到震一震....哈哈!!

不過香港既居住環境係咁嫁啦! 唔好勞氣啦! bb好快就適應左d聲音, 我個b初初都會因為一少少既聲而醒, 而家都好少啦!
ballcat 寫道:
(例如:大力咁步行,拉table同chair,鑽下嫁私..etc)~

複式洋房

我樓上都係,得兩公婆,但好嘈,唔知係咪樓底薄,連那個女人的行路聲都聽到。不過,這些都算,他們養了很多隻貓,又養了很多隻雀仔,d 雀仔朝朝都好嘈,最擔心萬一染了禽流感,便大件事!!

大宅

好媽媽勳章

我屋企嘅樓下唔知邊層成鬼日都有一大班衰狗喺咁嘈(有大有細), 試過半夜三更嘈足個幾鐘, 好鬼激氣攪到訓唔到覺, 嘈到死, 居屋合約講明唔可以養狗, 打過去管理處投訴好多次都無改善, 嗰間屋嘅人完全唔顧及其他人既感受, 好鬼自私, 真係氣頂

ballcat 寫道:

男爵府

我唔係被鄰居嘈,而係被樓下單位誤會我嘈 試過幾次有個男人(有時同埋老婆)好嬲好勞氣咁樣按我門鐘,開門問咩事啦,佢話我地晚晚拉

大宅

2019勳章

我都係, 屋企樓上d人真的 short short 地, 每晚 11pm後, 就 1)拉

大宅

[img][/img]

大宅

[img][/img]

大宅

Same same!!

[img][/img]

首頁

尾頁