跳至

首頁
12345...21

尾頁

男爵府

Re: hello

anitpooh:
陀住bb返夜班,小心身體啊!
你個97仔大洗?你比錢佢自由花費啦!?
我早排試過每月比一百蚊呀仔用,點知呀仔都無用,(緊係啦!乜都呀媽比哂啦!)最後不了了之.........
上星期比咗五蚊佢返學入機買嘢食,點知唔記得找錢返嚟......
我重有一個五歲囡,超级愛美,乜都要粉紅色、公主、好痴身,有時覺得佢好煩,高八度嘅尖叫聲...............救命!
不過好煩時見到佢又好開心............... :mrgreen:

大宅

大宅

我重有一個五歲囡,超级愛美,乜都要粉紅色、公主、好痴身,有時覺得佢好煩,高八度嘅尖叫聲...............救命!
不過好煩時見到佢又好開心............... :mrgreen: [/quote]

Dear looby,
<<超级愛美.........>>
Yeah! Little princess la! Everything must be PINK!!
Mine started telling me last year " i'm a big girl now, so i want no more pink.......this time, i want yellow for my wallpaper!!!!
Girls are really cute. Mine is bossy
How about yours?
deniset

大宅

anitapooh,
mine is not any better than yours:
懶 - - Yes. I need to kick her out of bed for school every morning.
無禮貌 - - a lot of times "yes" too.

無手尾: Wa! this is so true for my girl!!! Her room is a mess

deniset

子爵府

甘我一定要入黎啦
我仔97年3月, 得50磅左右啦, 唔叫唔食
細佬99年11月, 都係50磅

一個小三, 一個小一...好想屎呀!
looby 寫道:
我哋可以組織97一條柴會,比佢哋分享一條柴心德!

男爵府

deniset:
大d喜歡yellow,再大d喜歡黑色,再老d,好似我e+咁,勁喜歡桃紅色、紫紅色,但老得濟(肥得濟),淨係敢着黑色! :-(

男爵府

hhma:
衰鬼!掛死我啦!做乜咁耐唔入嚟探吓我呀! :mrgreen:

大宅

looby >《一條柴會》點少得我屋企果條呀

looby 寫道:
我哋可以組織97一條柴會,比佢哋分享一條柴心德!

大宅

looby 寫道:
deniset:
大d喜歡yellow,再大d喜歡黑色,再老d,好似我e+咁,勁喜歡桃紅色、紫紅色,但老得濟(肥得濟),淨係敢着黑色! :-(

looby,
so true!! Me also!!

子爵府

looby
哎唷, 好touching呀....

我要返大陸做野呀..唔知做乜鬼, 用咩ISP架, 上唔到BK架.
放工返到黎都八點.
攪完d仔野, 已經9:30
無晒時間呀...想死...

又係個句, 你地全職媽媽, 恨死我啦.... :cry: :cry:

大宅

hhma,返工都好架!大家都有d空間!我仔而家有時催我出門口,嫌我煩。九歲咋,而且返吓工多d見識多d朋友多d錢,阿仔又迫住獨立吓,幾好!哈哈,我成日咁諗、、、、

男爵府

hhma:
你恨做全職媽咪,我就恨做半職媽咪,最好返吓工揾吓$,唔好咁長時間喎!返吓屋企同d仔女玩吓!家頭細務有工人做!發緊夢tim..............

子爵府

anitapooh
你又岩呀
講真, 我d揍仔方法, 都係靠公司d同事教吓, 聽吓人地既教法, 等自己唔好距離甘遠啦

looby
你e+去同你d fan wet, 當返工lor...嘿嘿嘿...
就考試啦...我地六月中呀? 你地呢?
你地今年開始分班lu woo....係咪好緊張呀...呵呵

大宅

因為我返shift,帶到阿仔返、放學,識到好多全職mama.重成日一起飲茶,好開心架。以前樓下幼稚園d老師都以為我唔駛返工。我個工人做家務,買餸同親子時間就唔益佢。不過,阿仔b.b時我都好希望全職湊,你知啦!d工人打份工、、、我又無奶奶、阿媽幫,老公工時又長、、、而家bb細佬又好d,有阿哥報寸,我又返night.晚上十點後就老公睇!

男爵府

anitapooh:
你真好,咁享受生活!

hhma:
係呀!6月中考啦!好緊張!因呀仔唔知發乜瘟,上學期考得超乎想像好,所以好驚,唔想跌翻,好大壓力!
係我..........唔係呀仔!

大宅

我都唔識同阿仔温習,以前都係自己讀。但我仔好被動,一踢一郁。成績中上少少啦,但要補習呀。

大宅

Hi anitapooh,
My girl attends tuitor class in math, which is her weakest subject. :-(
deniset

大宅

all mamas,今日好興,我仔次次出門口返學,都揾呢樣揾嗰樣,欠這欠那。趕到死死下,之前有時間又懶懶閒。揾唔到又鬧工人、鬧神鬧鬼,攪到我火起

大宅

大宅

Dear anitapooh,
Calm down! Cheer up! Kids are like that!

<<都揾呢樣揾嗰樣,欠這欠那>>
This is so true.......but the person is my husband!!!

首頁
12345...21

尾頁

跳至