嬰兒醫護

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

我阿仔成身"鞋拾拾"

唔知阿仔點解好似好乾燥咁, d手手腳腳有一撻撻"鞋拾拾"乾乾地既皮, 又冇紅冇痕架喎, 都唔知點解會咁, 我已經用bathing oil幫佢沖涼, 都仲咁乾燥既

複式洋房

Re: 我阿仔成身"鞋拾拾"

你同佢擦咩cream呀?我仔仔以前都係皮膚'鞋'過Daddy,後來幫他擦QV cream,滑翻曬,你試下呀。

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

oh, QV Work架? 我屋企有呀, 不過冇同佢搽添

今晚開始同佢搽返先. 唔該哂

別墅

乜野叫QV吵?

別墅

小黑咪:

你好呀! 我想問下你個lilypie ticker係點整架?
我上過個網站, 但唔知點先可以好似你咁貼係到,
你可唔可以指敎下? thks!

複式洋房

QV好像是澳洲牌子,專出敏感皮膚護理品,我阿子以前有濕疹,都係醫生介用QV浴油加QV止痕浴液沖涼,現在都無咩事,後來再同他擦QV creaam ,皮膚便滑滑。qv在萬寧有得買,但藥房平好多。

複式洋房

QV 好好用架,我個仔都係用佢.

複式洋房

點解阿仔用qv lotion 唔得喔!係唔係用cream先得架?係綠色定藍色個隻?

別墅

你可以用 "金銀花, 白菊花" 加少許片糖煲水沖涼, 呀bb 的skin 會好d 架, 我呀女都係 "鞋拾拾", 沖左幾次已經好轉la !

男爵府

My bb's skin grew dry & rough all over her body when she was around 3 months. Tried many things but didn't work. At last I found out it's because my "bunbun" didn't rinse the clothes after using softener. Having corrected my "bunbun", my bb's skin improved and got smoother again.

小黑咪 寫道:
唔知阿仔點解好似好乾燥咁, d手手腳腳有一撻撻"鞋拾拾"乾乾地既皮, 又冇紅冇痕架喎, 都唔知點解會咁, 我已經用bathing oil幫佢沖涼, 都仲咁乾燥既

複式洋房

Cream 會比較潤, QV product 係藍色的, 你指綠色係咪第二條line, Pinetarsol?
sillymelon 寫道:
點解阿仔用qv lotion 唔得喔!係唔係用cream先得架?係綠色定藍色個隻?

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

我同阿仔搽左2日qv cream, d 手腳明顯冇咁鞋喇. 睇黎真係work喎

珍珠宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 畀面勳章

hi 小黑咪,

但我 bb 好大汗, 搽 cream 會否好泣呢 ?

tks,

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

開頭搽冇耐係有d"笠", 但過左一陣吸收左就唔多覺喇.

karenlohy 寫道:
hi 小黑咪,

但我 bb 好大汗, 搽 cream 會否好泣呢 ?

tks,

複式洋房

我呀仔衣家七個月大, 由一個月至三個幾月大時一直個身都鞋十十, 查好潤既cream又好似好翻D, 后來打開針就同醫生講, 佢話係因為隻奶粉唔岩佢. 果陣係食緊A+.
之后我幫佢轉雪印思敏兒, 好快就白滑翻咧.

NHO

首頁

尾頁

跳至
相關內容