論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

別墅

點同工人講唔同佢續約?

工人7月到期, 其實我上個月已請了新工人(但未到), 今朝工人問我同唔同佢續約, 如果唔同就諗住搵工, 咁我就答佢: 我同先生商量下先.

請問我點同佢講好呢? 咁早講唔要佢, 佢會唔會玩野?

大宅

Re: 點同工人講唔同佢續約?

唔早喇, 仲有兩個月咋, 人地都要見工ga,
如果你地關係ok既, 你咪話自己做番or婆婆
等等lor, 大家都好過d。

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

m9394pp 寫道:

agree!! 您都可以話無乜$$,都係自己湊番囉.早d比時間佢搵工都好既.

大宅

Amy1388 寫道:
工人7月到期, 其實我上個月已請了新工人(但未到), 今朝工人問我同唔同佢續約, 如果唔同就諗住搵工, 咁我就答佢: 我同先生商量下先.

請問我點同佢講好呢? 咁早講唔要佢, 佢會唔會玩野?

同我情況一樣!我工人25/7 4年約到期,佢未問我,但我feel 到佢知我唔續佢!我諗住6月頭出糧會同佢講唔續,理由係無錢比長俸佢。
其實妳都請咗新工人,一切都定案。而且佢都開到口比妳,妳未話唔續囉!
妳又好啦!咁快揾到工人!
我仲未揾呀!

我有兩個女 大女Vanessa好生性 細女Venus好生肉

大宅

m9394pp 寫道:

不再請工人的理由會讓外傭有機會claim你遣散費.小心!

複式洋房

If your relationship is good. tell her so that she can find a new job.

男爵府

littlepig 寫道:
不再請工人的理由會讓外傭有機會claim你遣散費.小心!

下...我都諗住唔同我個工人續約喎,如果直接同佢講請左第二個,咁咪好HURT佢羅

別墅

同佢講"或者"自己湊得唔得?

大宅

除左話自己or婆婆湊番, 話佢知我會請過
part time 做幾個鐘就夠喇, 咁樣又得唔得?

大宅

市拖得就拖,你同佢講唔續,佢可能會閞始拿酉,求求其其.到最後個個月先同佢講.或你現在同佢講,佢可以早

首頁

尾頁

跳至