自由報料

跳至

首頁

尾頁

大宅

好媽媽勳章

知唔知邊度有屋企墊地膠買 (防止有車'look'痕')

我屋企有張辦公室椅同BB椅,
張椅時常'look'來 'look'去,
攪到地板花晒

有無墊地膠買可保護地板 ?
邊度有得買 ? 幾多錢 ?

伯爵府

Re: 知唔知邊度有屋企墊地膠買 (防止有車'look'痕')

我只係見過有個朋友走去介廣告膠板 (有賣sign 如 "no smoking" o個d)的地方, 介左塊透明膠板 (不過妳先度好尺寸). 真係好come用.

大宅

好媽媽勳章

Re: 知唔知邊度有屋企墊地膠買 (防止有車'look'痕')

mylulu007,

Hi
你好犀利呀~~
好似乜都知 ~~
下次有咩問下你先 ~~
係喎 ~~ 你有無 join playgroup同學習杯 ?
我現在找緊尼兩樣資料, 有無好介紹呀 ?

mylulu007 寫道:
我只係見過有個朋友走去介廣告膠板 (有賣sign 如 "no smoking" o個d)的地方, 介左塊透明膠板 (不過妳先度好尺寸). 真係好come用.

大宅

mylulu007,
係咪即係阿加力膠片呀?
應該好襟用, 但係會唔會好冼呀?驚冼親阿b!
如果用膠地墊(一塊過or2呎x2呎--沙田反斗城見過)color/ 有公仔果d會好d, 阿b週圍走都唔驚跌!

伯爵府

banhung 寫道:
mylulu007,
係咪即係阿加力膠片呀?
應該好襟用, 但係會唔會好冼呀?驚冼親阿b!
如果用膠地墊(一塊過or2呎x2呎--沙田反斗城見過)color/ 有公仔果d會好d, 阿b週圍走都唔驚跌!

反斗城o個隻淨色墊我都有買, 真係好方便, 易洗又唔大膠味. $99得4塊都覺有點肉赤, 不過原來用得最開心係我c6, 因為瞓廳唔駛再屈o係張2人坐位ge sofa度.....

不過mashimaro買墊係保護個地, 唔係俾bb墊地, 如果怕sin, 可以去賣浴室用品的地方, 有d好似膠紙咁ge防sin膠貼, chi o係塊膠度就好d.

伯爵府

mashimaro,

我等bb7個月join"babysky" playgroup, $75一堂好抵玩.

到bb差不多一歲至join出面正式d ge playgroup.

學習杯我幾like combi, 但我朋友用緊, 我地bb又成日見, 我怕佢bb會以為係自己隻杯. 可能我會買aprica/日月星.
(不過都係一俾就俾bb用stage 3, 因為bb都識自己捧奶樽, 好為食, 真係唔怕佢唔識食.....

大宅

如果是想買舊式膠地

首頁

尾頁

跳至